Leac de criză

de Ion Luca Caragiale

citită de Victor Rebengiuc, Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Ion Caramitru, Mihai Constantin, Dan Rădulescu, Irina Petrescu

Asculți nelimitat

3h 23m

Adaugă la wishlist

Bestseller

Carte audio

Carte de referință

De Citit

De cumpărat

Dramaturgie

Literatură clasică

Literatură română

Recomandate

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre Leac de criză carte

19 texte semnate I.L. Caragiale, 7 actori

Amici - lectura Răzvan Vasilescu
Atmosfera încărcată - lectura Dan Rădulescu
O zi solemnă - lectura Irina Petrescu
Situațiunea - lectura Ion Caramitru
Mici economii - lectura Dan Rădulescu
Diplomație - lectura Marius Manole
Lanțul slăbiciunilor - lectura Marius Manole
O cronică de Crăciun - lectura Mihai Constantin
Meteahna - lectura Victor Rebengiuc
Repausul dominical - lectura Dan Rădulescu
La Paști - lectura Irina Petrescu
Cam tărziu - lectura Dan Rădulescu
Romanii verzi - lectura Marius Manole
Infamie - lectura Victor Rebengiuc
Inițiativă - lectura Răzvan Vasilescu
Boborul - lectura Ion Caramitru
Monopol - lectura Mihai Constantin
Sgomot - lectura Ion Caramitru
Leac de criză - lectura Victor Rebengiuc

Recenzii

Naratori de top și texte mai puțin cunoscute (pentru mine) ale lui Caragiale.

Q

Ion Luca Caragiale

Ion Luca Caragiale

ION LUCA CARAGIALE (1852, Haimanale, jud. Dâmboviţa – 1912, Berlin) a încetat de mult să fie doar „cel mai mare dramaturg român" sau „Molière al românilor". A devenit emblemă naţională, categorie etnopsihologică, „chipul diurn al fiinţei naţionale", cel nocturn fiind, desigur, Eminescu. Aşa stând lucrurile, a fost adulat, contestat şi discreditat deopotrivă.

MAI MULT

Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc

E bun şi pe scenă şi pe ecran, e bun şi în dramă şi în comedie, e bun şi pentru generaţiile mai coapte şi pentru cele mai fragede. De la o vreme, constat cu satisfacţie că o sumedenie de regizori tineri şi foarte tineri apelează la el pentru lucrările proprii. Fenomenul e semnificativ de ambele părţi. E impresionant şi că tinerii îl aleg, şi că el acceptă. Înseamnă că noii veniţi simt lipsa de morgă, disponibilitatea, cordialitatea superioară a unui actor cu care se poate lucra profitabil. Şi înseamnă, de asemenea, că Victor Rebengiuc nu vrea şi nu poate să încremenească într-o reuşită datată, de generaţie. Nu e "şaizecist", "optzecist" sau "nouăzecist". E bun. E foarte bun. Cu oameni ca el, cultura trece dincolo de clasamente belfereşti şi dincolo de calendare. Articol de Andrei Pleşu despre Victor Rebengiuc apărut în Dilema Veche.

MAI MULT

Răzvan Vasilescu

Răzvan Vasilescu

Actor renumit de teatru şi film care a debutat în cinematografie în anul 1978 şi a cărui biografie personală cuprinde nenumărate mari producţii de film şi piese de teatru. A creat personaje de referinţă în filme regizate de mari regizori români precum Lucian Pintilie (Niki Ardelean, colonel în rezervă, Terminus paradis, Prea târziu, O vară de neuitat, Balanţa, De ce trag clopotele, Mitică?), Dan Piţa (Femeia visurilor), Stere Gulea (Stare de fapt), Mircea Veroiu (Craii de Curtea Veche, Asteptînd un tren) şi Cristi Puiu (Marfa şi banii). (sursa: tiff.ro)

MAI MULT

Marius Manole

Marius Manole

Marius Manole este actor al Teatrului Național București și este cu siguranță unul dintre cei mai prolifici actori ai generației sale. Înzestrat cu un mare talent dar și cu o putere de muncă extraordinară, Marius Manole a fost distribuit în sute de roluri având chiar și 3-4 spectacole pe zi. Colaborările sale se extind și în afara Teatrului Național, colaborând cu majoritatea teatrelor din România, în paralel cu numeroasele spectacole din afara țării, organizate pentru diaspora. De a lungul timpului a primit numeroase premii și nominalizări la diverse gale prestigiose. Activitatea sa se extinde și în filmografie dar și în domeniul televiziunii. În 2017, Marius Manole și dansatoarea profesionistă Olesea Nespeac-Micula au câștigat marele premiu la emisiunea Uite cine dansează!. Premiul, în valoare de 100 000 €, a fost direcționat spre fundația Hope and Homes for Children. Un actor complex, un caracter frumos care a dat viață unor povești minunate, povestea Miracolul de Crăciun de Lorena Anastasiu, în lectura lui Marius Manole, a fost premiată la Concursul Internațional de Arte Plastice și Literatură- Martha Bibescu.

MAI MULT

Ion Caramitru

Ion Caramitru

Mihai Constantin

Mihai Constantin

Dan Rădulescu

Dan Rădulescu

Irina Petrescu

Irina Petrescu

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.