Cum funcționează

Bine ai venit într-o secțiune des vizitată nu doar de voi, ci și de Pinguinul care voia să afle mai multe.
Vei găsi aici toate răspunsurile pentru întrebările tale legate de AudioTribe.

Despre AudioTribe

 

Ce este AudioTribe?

AudioTribe este prima platformă românească care oferă acces la mii de audiobooks premium în română și engleză realizate în studiouri profesioniste, cu naratori recunoscuți. Tot aici găsești și o mare varietate de eBooks, pe care să le citești cu ușurință, oriunde ai fi.

Avem parteneriate cu zeci de edituri de referință din România și din străinătate (Curtea Veche, Nemira, Publica, Trei, Niculescu, Humanitas, For You, Bookzone, Epica, Harper Collins și altele) și cu lanțul de librării Cărturești.

Te așteptăm alături de mii de alți cititori care se bucură de bestsellere exclusive în trib.

Momentan, serviciul este disponibil în toată lumea, cu excepția Statelor Unite ale Americii și Canadei.

Cum funcționează AudioTribe?

E simplu.

Îți creezi un cont pe site și activezi un abonament urmând pașii. Odată ce ai activat abonamentul, primele 7 zile sunt gratuite, ca să încerci experiența audiobook-urilor și a eBook-urilor. În această perioadă (pe care o numim Trial) poți întrerupe oricând abonamentul de pe site, fără costuri. Altfel, abonamentul ales se reînnoiește automat, cu plată. 

Poți asculta sau citi nelimitat orice carte dintr-o selecție premium (numită cataogul Unlimited) cu mii de titluri cât timp ești în perioada de Trial sau ai orice abonament activ.

 

Pot asculta sau citi cărțile gratuit la AudioTribe?

Poți încerca gratuit orice audiobook sau eBook din selecția catalogului Unlimited în primele tale 7 zile la AudioTribe, după ce îți creezi contul pe site urmând toți pașii indicați.

După cele 7 zile, abonamentul ales se reînnoiește cu plată și poți continua lectura. Poți să întrerupi abonamentul fără niciun cost înainte de reînnoire.

Împreună cu AudioTribe susții munca tuturor celor care fac posibil ca o carte să ajungă la tine – de la autori, traducători, la editori și mulți alții. 💜

Cine suntem noi?

Suntem un start-up local cu o echipă dedicată și simpatică. Cel puțin, noi așa credem.🤭 

Am pornit cu visul unui serviciu românesc de audiobooks și am lansat prima platformă de cărți audio în limba română în august 2021. De atunci și până acum, zeci de mii de cititori au încercat experiența AudioTribe.

Lucrăm răspândiți prin toată lumea, suntem deschiși la vorbă și ne bucurăm de fiecare dată când ne trimiteți gânduri de bine sau feedback. 

Avem studio-uri proprii de înregistrare în București și colegi foarte talentați care se asigură că tot ce trece prin mâna lor ajunge la urechile triberilor în cea mai frumoasă formă posibilă.

Avem un parteneriat strategic cu lanțul de librării Cărturești și mulți prieteni în toată lumea editorială – zeci de edituri de renume care s-au alăturat proiectului nostru. 

Abonamente & prețuri

Cum îmi creez contul?

Site-ul AudioTribe este locul în care vei gestiona tot ce ține de contul tău. 

Treci prin toți pașii de creare a contului și vei începe primele 7 zile de accesare gratuită. 

Tot de pe site poți schimba sau întrerupe abonamentul și poți cumpăra, dacă vrei, credite suplimentare. 

Cum îmi fac un abonament la AudioTribe?

Pas 1. Intră pe www.audiotribe.ro

Pas 2. Creează-ți un cont.

Va fi necesar să introduci datele tale personale și datele cardului. Nu-ți face nicio grijă – primele 7 zile sunt gratuite ca să încerci experiența AudioTribe. Poți întrerupe gratuit oricând în această perioadă.

Pas 3. Descarcă aplicația AudioTribe, loghează-te cu datele contului tău și începe lectura!

După primele 7 de zile gratuite, planul de abonament ales la înscriere se reînnoiește automat, la costul aferent. Până atunci, poți întrerupe abonamentul gratuit sau poți schimba pe loc abonamentul cu un altul.

Ce e important de știut:

Cât timp nu întrerupi abonamentul, cardul se va debita lunar cu suma aferentă abonamentului ales.

Este posibil să îți creezi un cont AudioTribe fără să introduci datele cardului și să activezi un plan de abonament. În această situație însă nu vei avea acces la cele 7 de zile de testare gratuită, ci vei putea doar să te loghezi și să explorezi titlurile. Poți oricând să activezi un plan de abonament și perioada gratuită de Trial din secțiunea „Contul Meu” de pe site.

Ce abonamente pot avea la AudioTribe?

La AudioTribe, poți citi și asculta nelimitat cărți din catalogul Unlimited, cu mii de bestsellere, atunci când ai orice abonament activ sau când ești în perioada de Trial.

Vei găsi cu siguranță cărți perfecte pentru tine în catalogul Unlimited, fie că ești căpitan de navă spațială și cauți următoarea lectură SF, fie că vrei să îți dezvolți soft skill-urile pentru următoarele meetinguri cu echipa ta de la birou.

Cele 2 tipuri de abonamente dintre care poți alege sunt:

 • Abonamentul Unlimited – cât timp este activ, citești și asculți oricâte cărți vrei din catalogul Unlimited. Prețul standard este de 45 de lei.
 • Abonamentul Unlimited Extra – cât timp este activ, citești și asculți oricâte cărți vrei din catalogul Unlimited. În plus, primești inclus în abonament 1 credit / lună pe care îl poți folosi pentru a debloca un titlu din catalogul Extra. Prețul standard este de 59 de lei.

Catalogul Extra e un portofoliu special de cărți, unde titlurile se pot asculta și citi doar în schimbul creditelor. Fiecare titlu din catalogul Extra poate fi deblocat pentru 1 credit. Titlurile deblocate pot fi ascultate chiar și fără un abonament activ. 

Ambele abonamente au oferte speciale pentru 6 luni. Pentru abonamentul Unlimited Extra 6 luni, vei primi toate cele 6 credite la momentul activării. 

Opțional, poți cumpăra credite suplimentare de pe site oricând ai un abonament activ, la 35 de lei pentru fiecare credit.

Cât costă abonamentele?

Abonamentele lunare sunt: 

 • Abonament Unlimited – asculți & citești nelimitat din catalogul Unlimited – 45 RON
 • Abonament Unlimited Extra – asculți & citești nelimitat din catalogul Unlimited + 1 credit / lună pentru o carte din catalogul Extra – 59 RON (cu doar 14 lei în plus față de abonamentul Unlimited, primești un credit suplimentar).

Poți achiziționa credite suplimentare oricând la 35 RON / credit. 

 Abonamentele pe 6 luni sunt: 

 • Abonament Unlimited 6 luni – asculți & citești nelimitat din catalogul Unlimited timp de 6 luni – 216 RON (adică 36 RON / lună) 
 • Abonament Unlimited Extra 6 luni – asculți & citești nelimitat din catalogul Unlimited timp de 6 luni și primești pe loc 6 credite pentru 6 cărți din catalogul Extra – 282 RON (adică 47 RON / lună)
Cum pot schimba abonamentul AudioTribe?

Poți schimba sau întrerupe oricând abonamentul tău la AudioTribe, din contul tău de pe site.

Atunci când schimbi abonamentul:

 •   modificarea abonamentului se face pe loc, ca să te bucuri imediat de beneficiile sale.
 •   data reînnoirii se resetează instantaneu (odată cu debitarea cardului) și începi noul abonament.  
 •   primești instant creditele (pentru abonamentele Unlimited Extra).
 •   renunți la perioada de Trial sau la perioada abonamentului activ curent.

Dacă întrerupi abonamentul, vei continua să te bucuri de cărți până la următoarea dată de reînnoire, moment în care abonamentul se va suspenda automat.

Nu există o limită pentru numărul de schimbări de abonamente pe care le poți face. La fiecare dintre schimbări se vor aplica automat cele de mai sus.

Cum funcționează creditele?

Poți asculta sau citi nelimitat mii de cărți din catalogul Unlimited cât timp ai orice abonament activ. Cu toate acestea, dacă ești un cititor harnic e posibil să vrei să ai acces și la titluri din catalogul Extra.

Cărțile din catalogul Extra pot fi deblocate și ascultate & citite doar folosind credite. Creditele sunt niște „monede virtuale” valabile pe platforma AudioTribe pe care le primești incluse în abonamentul Unlimited Extra sau le cumperi separat de pe site.

Orice carte din catalogul Extra are prețul de 1 credit. Poți debloca titlurile preferate de pe site, apăsând butonul „Deblochează” din dreptul cărților. Cărțile deblocate rămân ale tale și le poți asculta chia dacă întrerupi abonamentul.

Creditele pot fi folosite și cumpărate doar cât timp ai un abonament activ. Ele au o valabilitate de 12 luni din momentul în care apar în contul tău.

Mi-am creat un cont. De ce nu am primit primele 7 zile gratuite?

Probabil ai creat un cont fără a introduce datele unui card bancar activ. E posibil să fi sărit peste acest pas atunci când ți-ai creat contul sau să nu-l fi completat până la final.

Ca să activezi primele 7 de zile gratuite, intră în secțiunea „Contul meu”, introdu datele unui card bancar, validează tranzacția mobilă de 0 RON apoi apasă butonul „Activează un abonament” și alege abonamentul preferat. 

Odată cu validarea cardului, vei începe Trial-ul și vei putea asculta și citi gratuit în primele 7 zile. În această perioadă, poți întrerupe gratuit abonamentul din contul tău de pe site. 

Cum se plătește abonamentul AudioTribe?

Atunci când îți creezi un cont pe site-ul AudioTribe și selectezi un tip de abonament, începe automat perioada Trial – adică cele 7 zile în care poți încerca serviciul gratuit.

La finalul celor 7 zile de Trial, abonamentul ales de tine la crearea contului se reînnoiește automat, iar cardul se debitează cu suma aferentă.

Același lucru se va întâmpla lună de lună pentru abonamentul lunar, atât timp cât nu faci modificări planului de abonament. De exemplu, dacă activezi abonamentul pe 1 iunie, primele 7 zile vor fi gratuite, iar prima plată se face pe 8 iunie. Ulterior, fiecare plată va fi făcută în ziua de 8 a lunii. Poți urmări următoarea dată de plată în Contul tău de pe site, în secțiunea Detalii abonament.

Pentru abonamentul de 6 luni, plata se face o singură dată după încheierea perioadei de Trial, iar abonamentul rămâne activ timp de 6 luni. După cele 6 luni, abonamentul se reînnoiește automat.

Poți întrerupe reînnoirea abonamentului de pe site (intri în „Contul meu”, apeși „Întrerupe abonamentul” și urmezi pașii).

Cum îmi pot întrerupe abonamentul la AudioTribe?

Orice abonament se poate întrerupe accesând secțiunea „Contul meu” de pe site-ul AudioTribe. Apeși „Întrerupe abonamentul’’, apoi urmezi pașii până când primești mailul care confirmă întreruperea.

Beneficiile abonamentului rămân active până la următoarea dată de facturare. Apoi, abonamentul devine automat inactiv, iar costul acestuia nu va mai fi debitat.

Cât timp abonamentul este inactiv, nu vei mai primi credite lunare în contul tău, nu se pot cumpăra credite suplimentare și nu se pot folosi creditele din cont. Accesul pentru titlurile din catalogul Unlimited va fi revocat. Vei putea asculta sau citi în continuare titlurile deblocate anterior cu credite.

Ce se întâmplă cu audiobook-urile și eBook-urile mele dacă îmi întrerup abonamentul?

Poți asculta sau citi în continuare cărțile pe care deja le-ai deblocat utilizând credite și pe care le ai în Biblioteca ta, chiar dacă abonamentul tău este inactiv.

Nu poți asculta sau citi în continuare cărțile din catalogul Unlimited dacă întrerupi abonamentul.

Mai pot debloca audiobooks sau eBooks după ce întrerup abonamentul?

Poți debloca titlurile de pe site doar atunci când ai un abonament activ.

Din momentul în care confirmi întreruperea abonamentului, acesta rămâne activ până la următoarea dată de facturare, apoi se întrerupe automat. După această dată, nu vei mai putea utiliza creditele disponibile în contul tău.

Pot reîncepe un abonament la AudioTribe după ce l-am întrerupt?

Dacă ai întrerupt abonamentul tău la AudioTribe, poți oricând să reîncepi un alt tip de abonament.

Dacă ai întrerupt un abonament din greșeală, îl poți reactiva pe loc în secțiunea „Contul meu” fără niciun cost.

Mi-am întrerupt abonamentul din greșeală. Ce fac?

Un abonament poate fi reactivat din secțiunea „Contul meu”, fără niciun cost (cu condiția să alegi același tip de abonament), din momentul întreruperii și până la următoarea dată de facturare. Data de facturare va rămâne aceeași.

Am încercat să-mi fac un abonament la AudioTribe, dar nu a fost posibil. De ce?

Ne dorim să te primim în trib cu brațele deschise și chiar sperăm să nu întâmpini dificultăți. Dacă totuși nu reușești să îți faci un cont, e posibil ca:

 •       Adresa ta de e-mail să fi fost deja folosită pentru un alt cont AudioTribe.
 •       Datele cardului să fie incorecte sau cardul să nu fie valabil.
 •       Să fie nevoie să folosești alt browser.

Dacă ai nevoie de ajutor, ne poți trimite un email la [email protected] sau să ne suni la +4 0725 548 939 – tarif normal în toate rețelele naționale, ori să ne lași un mesaj pe WhatsApp (la același număr). Promitem să îți răspundem cât de rapid putem.

Aplicația AudioTribe

Cum citesc sau ascult cărțile de pe platforma AudioTribe?

Cărțile pot fi ascultate / citite pe orice dispozitiv mobil (cum ar fi un telefon sau o tabletă) care permit descărcarea aplicației AudioTribe.

Aplicația se poate descărca din Google Play (pentru device-urile cu sistem de operare Android), din App Store (pentru device-urile cu sistem de operare iOS sau iPadOS) sau din AppGallery (pentru device-urile Huawei).

Momentan, serviciul este disponibil în toată lumea, cu excepția Statelor Unite ale Americii și Canadei.

Creează-ți un cont pe site, deblochează titlurile preferate și apoi ascultă-le sau citește-le în aplicație.

Ce găsesc în aplicația AudioTribe?

În aplicația AudioTribe am strâns o colecție de zeci de mii de audiobooks și eBooks în română și engleză. Cât timp ai un abonament activat pe site, vei putea asculta sau citi direct din aplicație toate cărțile din catalogul Unlimited.

Iată de ce te vei bucura în aplicație:

 •       Ai un preview gratuit de câteva minute pentru orice audiobook.
 •       Descarci cărțile tale preferate și le asculți sau citești offline, fără întreruperi.
 •       Poți schimba viteza de narare a audiobook-ului așa cum ți-e mai confortabil.
 •       Îți personalizezi modul de a citi eBook-urile (poți seta mărimea fonturilor sau culoarea ecranului).
 •       Ai night mode și sleep timer pentru audiobook-uri. Combo-ul perfect ca să adormi liniștit.
 •       Conduci? Poți asculta în modul auto, o interfață simplificată, ușor de folosit.

Tot în aplicație îți vei îngriji Biblioteca personală cu audiobook-uri și eBook-uri deblocate.

Cum se deblochează un audiobook sau eBook în platforma AudioTribe?

Audiobook-urile și eBook-urile din oferta noastră se pot debloca pe site-ul www.audiotribe.ro folosind creditele pe care le ai la dispoziție în contul tău. Costul deblocării e afișat în dreptul titlului și este de 1 credit pentru fiecare titlu. 

Acolo unde platforma gazdă ne-a permis, deblocarea audiobook-urilor și eBook-urilor se poate face și direct din aplicație.

Cum folosesc aplicația AudioTribe de pe dispozitive cu sistem de operare iOS sau iPadOS?

Pentru device-urile care folosesc sisteme de operare de tip iOS sau iPadOS, aplicația AudioTribe este locul unde poți asculta sau citi audiobook-urile și eBook-urile deja deblocate de pe site.

Poți să „faci piața” direct pe site, unde ne asigurăm că totul merge ușor și rapid pentru tine. Pro tip: adaugă cât mai multe titluri în Wishlist, ca să le găsești și să le deblochezi mai ușor pe site, direct din contul tău 😊

Credite

Ce este un credit?

Creditul e o „monedă virtuală” valabilă doar în platforma AudioTribe, folosită pentru a debloca audiobooks și ebooks din catalogul Extra.

Poți obține credite activând abonamentele Unlimited Extra sau achiziționând credite suplimentare de pe site.

Nu uita însă – la AudioTribe poți citi și asculta nelimitat cărțile din catalogul Unlimited fără să ai nevoie de credite. 

Cum funcționează creditele?

Poți asculta sau citi nelimitat mii de cărți din catalogul Unlimited cât timp ai orice abonament activ, fără să ai nevoie de credite. Cu toate acestea, dacă ești un cititor harnic e posibil să vrei să ai acces și la titluri din catalogul Extra.

Cărțile din catalogul Extra pot fi deblocate și ascultate & citite doar folosind credite. Creditele sunt niște „monede virtuale” valabile pe platforma AudioTribe pe care le primești incluse în abonamentul Unlimited Extra sau le cumperi separat de pe site.

Orice carte din catalogul Extra are prețul de 1 credit. Poți debloca titlurile preferate de pe site, apăsând butonul „Deblochează” din dreptul cărților. Cărțile deblocate rămân ale tale și le poți asculta chiar dacă întrerupi abonamentul.

Creditele pot fi folosite și cumpărate doar cât timp ai un abonament activ. Ele au o valabilitate de 12 luni din momentul în care apar în contul tău.

Ce este un credit suplimentar?

Dacă îți dorești neapărat o carte din catalogul Extra, dar nu vrei să treci la abonamentul Unlimited Extra, poți achiziționa 1 credit suplimentar de pe site.

Costul unui credit suplimentar este de 35 de lei.

Ce se întâmplă cu creditele pe care nu le folosesc?

Creditele pe care nu le folosești în perioada în care ai abonamentul activ rămân în contul tău. Ele vor fi folosite timp de 12 luni din momentul în care sunt primite pentru a cumpăra cărți, cât timp ai un abonament activ.