Termeni și condiții

Îți mulțumim că ai ales AudioTribe. Cu noi ai acces la un portofoliu bogat de audiobooks, eBooks și podcasts, pe care le poți asculta oricând în timpul liber, pe telefon, pe tabletă sau în mașină. Te invităm să asculți și să citești oricâte titluri vrei dintr-o selecție vastă de cărți în fiecare lună de abonament în Condițiile prezentate mai jos!

Este important să citești în întregime acești Termeni și Condiții („T&C”„Condițiile”) care reprezintă un contract între tine și noi. Acest contract este încheiat la distanță, fără prezența fizică simultană a celor două părți. Pentru scopul acestor Condiții, prin „noi”„nou㔄ne”„Nemo” se va înțelege NEMO EPG SRL, o societate cu răspundere limitată înființată în România, cu sediul în Strada Iani Buzoiani nr. 14, Sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/20579/2017 și având CUI RO38605875.

În continuare îți prezentăm Condițiile în care poți folosi Site-ul și Aplicația AudioTribe (definite mai jos) sau orice produs, serviciu sau conținut furnizat prin intermediul acestora (împreună, „Serviciile”). Prin vizitarea, utilizarea, navigarea Site-ului/Aplicației, prin deblocarea accesului la conținut din Site/Aplicație sau prin achiziția sau utilizarea oricăror Servicii, ești de acord cu aplicarea și conținutul acestor Condiții, inclusiv a Politicii de Confidențialitate și ești informat cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal divulgate pe durata înregistrării pe Site, a utilizării Aplicației AudioTribe și a accesării Serviciilor conform Condițiilor. Prin înregistrarea pe Site și acceptarea Condițiilor, îți dai acordul cu privire la formele de comunicare și contactare de către Nemo conform art. 2.5.4 din Condiții.

Ne rezervăm dreptul de a modifica Condițiile în orice moment, prin actualizarea acestora pe Site și în Aplicația AudioTribe. Accesarea și utilizarea în continuare a Site-ului, a Aplicației sau a Serviciilor după astfel de modificări constituie acordul tău de a respecta Condițiile astfel modificate. În situația în care modificările au un impact semnificativ asupra Serviciilor sau drepturilor tale conform acestor Condiții, îți vom trimite o notificare în acest sens.

Pentru Serviciile solicitate de către tine, Nemo are dreptul de a cesiona și/sau subcontracta o terță parte în vederea onorării acestora, cu condiția de a te informa însă fără a fi necesar acordul tău. În această situație, Nemo rămâne în continuare responsabil față de tine pentru obligațiile sale contractuale.

Pentru orice întrebări cu privire la Condiții, Site, Aplicație sau Servicii, te rugăm să ne scrii la [email protected] sau să ne contactezi la telefon +4 0725 548 939, număr cu tarif normal disponibil în toate rețelele la apeluri de pe teritoriul României, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, cu excepția sărbătorilor legale („Infoline”). Dacă nu ești de acord cu aceste Condiții, nu poți accesa sau utiliza Site-ul, Aplicația sau Serviciile.

 1. DEFINIȚII
 2. UTILIZAREA AUDIOTRIBE ȘI TRIAL
 3. DREPTURI ȘI RESTRICȚII
 4. AUDIOBOOKS & EBOOKS
 5. PODCASTS
 6. CONFIDENȚIALITATE. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 7. SUGESTII ȘI RECLAMAȚII
 8. DREPT DE RETRAGERE
 9. PLĂȚI ȘI FACTURARE
 10. LEGĂTURI CU SITE-URI ALE UNOR TERȚE PĂRȚI
 11. RĂSPUNDERE
 12. DESPĂGUBIRI
 13. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
 14. FORȚA MAJORĂ
 15. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ
 16. NEWSLETTER ȘI PUBLICITATE
 17. ACTUALIZĂRI
 18. LEGEA APLICABILĂ. LITIGII
 19. DIVERSE
 1. DEFINIȚII

  „Abonament”
  prețul lunar/semestrial pe care Utilizatorul acceptă să îl plătească pentru a putea accesa Conținutul și a utiliza Serviciile.
  „Audiobooks”
  „Cărți Audio”
  înregistrarea lecturii cu voce tare a unei cărți sau altei lucrări pe un suport audio digital.
  „AudioTribe”
  „Aplicația”
  „Aplicația AudioTribe”
  un program de calculator (software) care include și interfața grafică a acestuia, și care poate fi rulat pe un Dispozitiv Mobil, și care este pus la dispoziția Utilizatorilor de către noi, prin intermediul paginii de web www.AudioTribe.ro („Site”) și a platformelor Google Play (denumită „Aplicația Android”), App Store (denumită „Aplicația iOS”) sau AppGallery (denumită „Aplicația Huawei”), denumite în continuare împreună „Aplicația” sau „Aplicațiile”.
  „Biblioteca”
  „Biblioteca mea”
  Biblioteca online stocată în soluția noastră de cloud în care vei putea regăsi Conținutul pentru care ai deblocat accesul folosind credite, pe care le poți asculta din Aplicație.
  „Catalog Unlimited”
  „Catalog Extra”

  Selecție de Conținut disponibilă la un anumit moment care poate fi accesată integral în perioada Trialului sau a oricărui abonament Activ.

  Selecție de Conținut disponibilă la un anumit moment care poate fi accesată prin deblocare, folosind credite, în perioada Trialului sau a oricărui Abonament Activ. Acest Conținut este marcat pe site și în aplicație printr-un buton care solicită deblocarea. Conținutul deblocat folosind credite poate fi ascultat și după întreruperea Abonamentului.

  „Conținut”
  Orice Audiobooks, eBooks si Podcasturi și alte materiale în format digital, indiferent de catalogul din care fac parte.
  „Client”
  orice Utilizator care și-a creat un cont pe Site și și-a activat perioada de Trial și/sau un Abonament.
  „Credit”
  valoare numerică emisă ca parte suplimentară din Abonament care reprezintă prețul deblocării și accesului la anumite selecții de Conținut.
  „Dispozitiv Mobil”
  un dispozitiv mobil de tip smartphone și/sau tabletă pe care este instalat un sistem de operare Android, iOS sau iPadOS, care poate rula corespunzător Aplicația AudioTribe.
  „AudioTribe”
  „Aplicația”
  „Aplicația
  AudioTribe”
  un program de calculator (software) care include și interfața grafică a acestuia, și care poate fi rulat pe un Dispozitiv Mobil, și care este pus la dispoziția Utilizatorilor de către noi, prin intermediul paginii de web www.AudioTribe.ro („Site”) și a platformelor Google Play (denumită „Aplicația Android”), App Store (denumită „Aplicația iOS”) sau AppGallery (denumită „Aplicația Huawei”), denumite în continuare împreună „Aplicația” sau „Aplicațiile”.
  „eBooks”
  versiune electronică a unei cărți sau a unei alte lucrări constând în text sau imagini (după caz), care poate fi accesată de pe un dispozitiv mobil.
  „Podcast”
  înregistrare audio organizată de regulă de către autorul acesteia sub formă de episoade, și cu privire la subiecte selectate de acesta, care este pusă la dispoziția ascultătorilor prin intermediul internetului.
  „Trial”
  primele 7 zile de la crearea contului și activarea primului abonament selectat pe Site în care fiecare utilizator primește acces integral gratuit la Conținut din Catalogul Unlimited.
  „Utilizator”
  orice persoană care utilizează Aplicația AudioTribe sau care accesează Serviciile.
 2. UTILIZAREA AUDIOTRIBE ȘI TRIAL

  1. Pentru a folosi Site-ul și Aplicația AudioTribe, cu posibilitatea de a debloca și a avea acces la Servicii și Conținut, trebuie să te înregistrezi, adică să îți creezi un cont pe Site. La crearea contului, vei alege unul dintre Abonamentele oferite și după activarea acestuia vei beneficia de o perioadă gratuită de Trial. În perioada de Trial și cât timp vei păstra Abonamentul activ, vei putea accesa și / sau debloca (în condițiile specificate în T&C) Audiobooks, eBooks, Podcasturi sau alte materiale în format digital (denumite împreună și separat, „Conținut”), dar fără garantarea unui anumit tip de Conținut. Orice tip de abonament permite accesul integral și nelimitat la o selecție amplă de titluri (denumită „Catalog Unlimited”). Totodată, vei putea debloca prin credite și accesa o selecție de titluri separată (denumită „Catalog Extra”). În Aplicația AudioTribe vei putea reda în flux (streaming), vizualiza, sau asculta offline (după descărcare) Conținutul la care ai acces. La acest moment, Aplicația AudioTribe Android și Aplicația Huawei și Site-ul permit deblocarea directă, folosind credite, a accesului la Conținutul din Catalogul Extra. Aplicația AudioTribe iOS nu permite deblocarea directă, folosind credite, a accesului la Conținutul din Catalogul Extra, acesta putând fi deblocat pe Site.
  2. Atunci când îți creezi un cont la AudioTribe și activezi perioada de Trial accepți următoarele:(i) Contractul începe odată cu crearea contului pe site. Dacă nu activezi primul Abonament și perioada gratuită de Trial (adică daca nu deblochezi accesul la Conținut), te poți retrage oricând din contract fără niciun cost.

   (ii) După activarea primului Abonament și începerea perioadei gratuite de Trial (i) poți întrerupe abonamentul la AudioTribe fără niciun cost pe durata celor 7 zile ale perioadei de Trial (ii) poți continua cu reînnoirea automată a Abonamentului selectat inițial sau (iii) poți schimba Abonamentul cu un alt abonament.

   (iii) Reînnoirea sau schimbarea Abonamentului este considerată o continuare a contractului inițial și vei obține acces la Conținut, astfel că nu vei mai beneficia de o nouă perioadă de Trial și ne autorizezi să debităm automat prețul abonamentului selectat până la momentul în care întrerupi Abonamentul.

   (iv) Prețul Abonamentului și al Creditelor (acolo unde este cazul) pentru a asculta sau a citi Conținut reprezintă prețul asociat accesului la respectivul Conținut pentru perioada în care Abonamentul este activ și doar cât Conținutul există pe platforma AudioTribe. În momentul în care achiți Abonamentul sau folosești Credite (acolo unde este cazul) pentru a debloca accesul la Conținut, înțelegi că acesta îți va fi pus la dispoziție imediat, AudioTribe își îndeplinește pe loc și complet serviciile solicitate de către tine, iar tu pierzi dreptul de retragere.

  3. Vei putea avea acces la Aplicația AudioTribe și fără crearea unui cont, descărcând Aplicația direct pe Dispozitivul Mobil. Vei avea doar un acces limitat prin care vei putea răsfoi portofoliul de Audiobooks, eBooks și Podcasts, vei putea vedea descrieri de autori și recomandări de titluri, și vei putea asculta anumite secțiuni din Audiobooks și Podcasts (mostre sau samples).
  4. Cerințe aplicabile Utilizatorului
   1. Pentru a accesa Serviciile, trebuie să ai cel puțin 18 ani. Altfel, poți accesa Serviciile doar dacă ai cel puțin 14 ani și:(i) ai permisiunea părintelui sau tutorelui legal pentru a accesa Serviciile;

    (ii) ești sub supravegherea părintelui sau tutorelui legal, și citești aceste Condiții împreună cu părintele sau tutorele legal pentru a le înțelege și pentru a le accepta;

    (iii) respecți toate restricțiile de vârstă suplimentare care pot fi aplicate pentru accesarea unui anumit Conținut (acolo unde va fi cazul);

    (iv) înțelegi că în lipsa permisiunii și supravegherii părintelui sau tutorelui legal nu poți accesa Serviciile.

   2. Ești de acord și garantezi că deții calitatea de titular al cardului de credit/debit folosit pentru contul creat, sau că ai permisiunea expresă a titularului cardului pentru folosirea cardului acestuia ca metodă de plată.
   3. Ești responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate pentru înregistrare, precum și pentru păstrarea confidențialității datelor și informațiilor transmise pentru deblocarea și/sau accesarea de Conținut. Nu vom fi putea fi ținuți răspunzători, în niciun caz, pentru niciun fel de pierderi directe sau indirecte, și pentru niciun fel de daune care ar putea rezulta din sau în legătură cu divulgarea de către tine, în orice mod, a acestor date și informații.
   4. Înțelegi că Aplicația și Conținutul AudioTribe pot fi accesate și descărcate pe orice teritoriu, cu excepția următoarelor state: Statele Unite ale Americii și Canada. Aplicația și Conținutul AudioTribe vor putea fi folosite în afara țării doar dacă au fost descărcate anterior pe orice teritoriu, cu excepția următoarelor state: Statele Unite ale Americii și Canada.
  5. Înregistrarea Utilizatorului
   1. Pentru înregistrarea și crearea unui cont pe Site, va trebui să urmezi instrucțiunile furnizate, vei completa numele, o adresă de e-mail și o parolă, și vei accepta aplicarea Termenilor și Condițiilor printr-o acțiune specifică având semnificația unui consimțământ neechivoc (de ex. bifarea unei căsuțe specifice). Printr-o astfel de acțiune specifică de acceptare, confirmi că ai luat cunoștință și accepți necondiționat: caracteristicile, cantitățile, prețurile și Condițiile. Înțelegi că ai obligația permanentă de a menține datele de cont actualizate, corecte și reale. Pentru autentificarea în cont, vei folosi adresa de e-mail și parola înregistrate la crearea contului. Îți poți crea contul doar pe Site, și ulterior vei fi direcționat să descarci Aplicația AudioTribe din Google Play, din AppGallery sau din App Store pe Dispozitivul Mobil, în funcție de sistemul de operare al Dispozitivului tău Mobil. Îți vom trimite pe e-mail confirmarea creării contului.
   2. La înregistrare, trebuie să selectezi tipul de Abonament dorit și (i) poți activa Abonamentul dorit prin furnizarea datelor unui card de credit/debit valid care va fi folosit ca mijloc de plată pentru Abonamentul selectat, după expirarea perioadei de Trial, sau (ii) poți decide să activezi abonamentul ulterior din secțiunea Contul meu de pe Site. În situația în care ți-ai creat un cont, dar nu ai activat abonamentul selectat, vei avea doar un acces limitat la Conținut în mod similar cu accesarea fără cont. Momentul în care îți activezi un Abonament și începe perioada de Trial, reprezintă momentul încheierii contractului dintre tine și noi.
   3. Înregistrarea contului de Utilizator poate fi amânată sau refuzată în cazul în care nu furnizezi informațiile necesare solicitate, precum și atunci când furnizezi astfel de informații sau le modifici în modalități incompatibile cu Condițiile (de ex. furnizezi o adresă de e-mail nevalidă).
   4. Ești de acord să primești notificări de la noi la adresa de e-mail furnizată pentru crearea contului, și să primești mesaje de la noi pe e-mail, în cont sau notificări de tip push (dacă este cazul). Ești de acord că toate informările și notificările pe care ți le vom transmite prin astfel de mijloace electronice, sau prin publicarea pe Site sau în Aplicație îndeplinesc toate cerințele legale pentru comunicările în scris.
  6. Abonament și Credite Suplimentare
   1. Pe platforma AudioTribe, există două tipuri de abonamente, fiecare dintre ele în variantă lunară sau semestrială.(i) Abonamentul Unlimited (45 RON/lună sau RON 216/6 luni) – cât timp ai acest abonament activ, ai acces integral la orice Conținut disponibil în Catalogul Unlimited. Conținutul din catalogul Unlimited poate fi redat în streaming și/sau offline (după descărcare) doar în perioada în care Abonamentul este activ.

    (ii) Abonamentul Unlimited Extra (59 RON/lună sau 282 RON/6 luni) – cât timp ai acest abonament activ ai acces integral la orice Conținut disponibil în Catalogul Unlimited și, în plus, primești 1 credit lunar pe care îl poți folosi să deblochezi 1 titlu din Catalogul Extra. Conținutul din Catalogul Extra deblocat prin credite poate fi accesat integral, redat în streaming și/sau offline (după descărcare) în Aplicații, chiar și fără un abonament activ, în limitele Termenilor și Condițiilor.

   2. La crearea contului, vei alege unul dintre Abonamentele Unlimited oferite, lunar sau semestrial. Abonamentul reprezintă prețul pe care ești de acord să îl plătești în fiecare lună/semestrial, după expirarea perioadei de Trial sau începând cu ziua debitării cardului în situația în care, în timpul perioadei de Trial, alegi să activezi un alt Abonament față de cel selectat inițial, și până vei întrerupe abonamentul, pentru acces la Conținut sau la deblocarea Conținutului.
   3. Prețul deblocării accesului la Conținut din Catalogul Unlimited Extra este de 1 credit per Audiobook sau eBook. Creditele oferite de Abonament (acolo unde este cazul) pot fi folosite direct în cadrul Site-ului, Aplicației Android sau Aplicației Huawei, cât timp Abonamentul este activ sau în perioada Trial, nu sunt transferabile și nu sunt rambursabile, cu excepția cazurilor expres prevăzute de aceste Condiții;(i) Conținutul deblocat folosind credite poate fi accesat integral în continuare de Utilizator și după întreruperea Abonamentului, în limitele Termenilor și Condițiilor;

    (ii) Conținutul accesat din Catalogul Unlimited nu mai poate fi accesat după ce abonamentul este întrerupt;

    (iii)Conținutul din catalogul Unlimited poate fi accesat direct din Aplicație, cu condiția deținerii unui abonament activ;

    (iv)Anumite titluri pot fi disponibile atât pentru accesare, în Catalogul Unlimited, cât și pentru deblocare în Catalogul Extra;

    (v)Ne rezervăm dreptul de a muta Conținutul din selecția Catalogului Unlimited în cel Extra și invers, definitiv sau temporar.

   4. Prețul Abonamentului este debitat automat lunar/semestrial, la începutul fiecărei perioade de facturare – prima zi după expirarea perioadei de Trial sau ziua debitării cardului în situația în care, în timpul perioadei de Trial, alegi să activezi un alt Abonament față de cel selectat inițial. DACĂ NU DOREȘTI CONTINUAREA ABONAMENTULUI DUPĂ PERIOADA DE TRIAL, TREBUIE SĂ ÎNTRERUPI ABONAMENTUL ÎNAINTE DE SFÂRȘITUL ACESTEI PERIOADE. Prin întreruperea înainte de sfârșitul perioadei de Trial, facilitățile abonamentului rămân active până la sfârșitul celor 7 de zile din perioada de Trial, dar ulterior vei pierde accesul la privilegiile care decurg din Abonament.
   5. Din ziua întreruperii și până în ziua 7 a perioadei de Trial, ai următoarele opțiuni:(i) poți reactiva abonamentul selectat inițial, fără costuri, și vei avea aceeași perioadă de facturare, respectiv prima zi după expirarea perioadei de Trial; sau

    (ii) poți activa un alt tip de abonament față de cel selectat inițial, caz în care cardul este debitat imediat cu valoarea selectată, creditele aferente noului abonament (acolo unde este cazul) sunt primite automat în cont, Trialul încetează (zilele rămase din Trial nu se cumulează și nu se raportează, Utilizatorul pierzând aceste zile), iar noul abonament începe de la data și ora debitării cardului. Totodată, perioada de Trial încetează, iar perioada de facturare următoare se va modifica și va fi stabilită de ziua debitării cardului (de ex. dacă ai activat un abonament lunar Unlimited și ai început perioada de Trial pe 8 august, ai întrerupt pe 10 august, iar pe 12 august decizi să schimbi abonamentul cu abonamentul lunar Unlimited Extra, cardul va fi debitat pe 12 august, abonamentul lunar Unlimited Extra va începe pe 12 august, iar perioada de facturare va fi ziua de 12 a fiecărei luni).

   6. În prima zi după expirarea perioadei de Trial, vei fi taxat pentru abonamentul ales cu prețul calculat în funcție de valoarea Abonamentului aplicabilă la momentul încheierii perioadei de Trial, iar contul tău va primi automat numărul de Credite aferent abonamentului ales (acolo unde este cazul). Valoarea Abonamentului este exprimată în RON. Valoarea inițială a unui Credit este de 35 RON. Dacă valoarea creditului sau numărul de credite incluse în abonament (acolo unde este cazul), respectiv tipurile de abonamente se modifică ulterior, îți vom trimite o notificare cu cel puțin 14 zile înainte de aplicarea modificării. Modificarea se va aplica pentru următoarea lună de abonament după primirea notificării. În situația în care primești notificarea cu mai puțin de 14 zile înainte de aplicarea modificării, modificarea se va aplica în luna următoare după data prevăzută pentru aplicarea modificării. Dacă nu dorești să continui abonamentul astfel modificat, poți să întrerupi conform art. 2.7 din Condiții. Dacă abonamentul tău este întrerupt, dar ulterior dorești să îl reactivezi, vei putea să achiziționezi un abonament nou folosind același cont și vei fi taxat la prețul abonamentului aplicat la data reactivării. Creditele incluse în abonamentul lunar (acolo unde este cazul) și nefolosite în luna respectivă, vor fi raportate și pot fi folosite în lunile următoare doar atunci când ai un Abonament activ. Creditele au o valabilitate de 12 luni de la momentul achiziției.
   7. În timpul perioadei de Trial, ai și posibilitatea de a schimba Abonamentul activ, iar în acest caz cardul va fi debitat imediat cu valoarea selectată, abonamentul nou începe de la data și ora debitării cardului și perioada de Trial încetează, creditele aferente noului abonament (acolo unde este cazul) sunt primite automat în cont, iar perioada de facturare se va modifica și va fi stabilită de ziua și ora debitării cardului.
   8. Poți să îți schimbi tipul de Abonament și caracterul lunar/semestrial al acestuia la orice moment după crearea contului/activarea Abonamentului prin vizitarea secțiunii Contul meu de pe Site. Plata pentru abonamentul astfel modificat se va face în mod automat, odată cu selectarea modificării, iar creditele vor fi primite imediat în cont (acolo unde este cazul). Perioada de facturare următoare se va modifica și va fi stabilită de ziua și ora debitării cardului, iar modificarea se va aplica începând cu momentul plății. Vechiul Abonament sau Trialul încetează la momentul debitării (zilele rămase din Trial sau Abonamentul vechi nu se cumulează și nu se raportează, Utilizatorul pierzând aceste zile).
   9. În perioada de Trial, precum și în timpul deținerii oricărui Abonament activ, vei putea achiziționa separat Credite suplimentare („Credite Suplimentare”). Creditele pot fi achiziționate doar pe Site și pot fi folosite direct doar în cadrul Site-ului, Aplicației Android sau Aplicației Huawei pentru deblocarea accesului la Conținut din Catalogul Extra. Conținutul deblocat poate fi redat în streaming și/sau ascultat offline (după descărcare) în Aplicații, iar accesul la acesta se păstrează chiar și după întreruperea abonamentului, în limitele Termenilor și Condițiilor. Valoarea inițială a unui Credit Suplimentar este de 35 RON.
   10. Prețul Abonamentului, respectiv prețul pentru Creditele Suplimentare, include toate taxele și comisioanele aferente Serviciilor.
   11. Nemo poate accepta sau refuza cererea/plata Abonamentului, în caz de refuz, încercând, dar fără a se obliga, să te informeze cu privire la motivele neacceptării.
   12. Nemo își rezervă dreptul de a anula cererile/plățile pentru Conținutul afișat ca urmare a unor erori tehnice, precum și a celor care din cauza unor erori tehnice prezintă prețuri derizorii/evident eronate.
   13. Accepți și înțelegi că prețul plătit este pentru folosirea Site-ului / Aplicației AudioTribe și accesarea Serviciilor, iar prin punerea acestora la dispoziție, ne îndeplinim în mod complet serviciile contractuale aferente Abonamentului.
  7. Întreruperea (denumită și „Suspendarea”) Abonamentului
   1. Poți întrerupe oricând un abonament înainte de încheierea perioadei de facturare aplicabile, iar întreruperea se va aplica pentru perioada următoare. Pentru a întrerupe, te rugăm să vizitezi secțiunea Contul meu de pe Site, să alegi opțiunea Întrerupe Abonamentul și să urmezi pașii până ce primești confirmarea Întreruperii Abonamentului pe e-mail. Întreruperea este imediată după confirmarea ta pe e-mail. În cazul întreruperii Abonamentului, nu vei primi rambursare pentru perioada de facturare actuală, cu excepția cazului în care politica noastră privind rambursările permite acest lucru.
   2. În urma întreruperii, vor fi în continuare disponibile pe Dispozitivul Mobil acele Audiobooks sau eBooks deblocate folosind Credite până la momentul întreruperii, și pe care le vei putea accesa în continuare atât prin redare în flux (streaming) sau vizualizare în Aplicații, cât și offline (descărcate pe Dispozitivul Mobil), dar vei pierde toate celelalte beneficii asociate calității de Client.
   3. În situația înteruperii unui abonament, ai posibilitatea să te răzgândești și să îl reactivezi în mod gratuit înainte de perioada următoare de facturare, iar abonamentul astfel reînnoit va continua în aceleași condiții ca înainte de întrerupere și va avea aceeași perioadă de facturare. Dacă reactivezi abonamentul după ce întreruperea acestuia a produs efecte, vei putea folosi abonamentul reînnoit și Creditele aferente (acolo unde este cazul), dar fără a putea beneficia de o nouă perioadă de Trial, iar perioada de facturare va fi stabilită de data și ora reînnoirii.
   4. Creditele nefolosite înainte ca întreruperea abonamentului lunar să își producă efectele vor rămâne în contul tău și vor putea fi folosite dacă îți reactivezi abonamentul, cu condiția să nu fi trecut mai mult de 12 luni de la primirea acestora în cont.
   5. În situația în care toate cardurile de credit/debit asociate contului tău sunt refuzate la plata Abonamentului (în situația reînnoirii acestuia) sau nu au fonduri suficiente, în următoarele 24 de ore de la prima încercare a reînnoirii va exista o a doua încercare automată de reînnoire. Îți vom întrerupe automat Abonamentul dacă nu ne furnizezi un alt card valid sau dacă nu alimentezi oricare din cardurile asociate contului până a la doua încercare. Dacă un card nou este furnizat, respectiv cardul este alimentat și debitat cu succes înainte de întreruperea abonamentului, abonamentul tău va continua conform datei de reînnoire inițiale și nu de la data debitării cu succes a cardului. Momentul plății Abonamentului este data la care contul Nemo este creditat cu suma achitată de Utilizator.
  8. Anularea (denumită și „Ștergerea”) contului
   1. Întreruperea abonamentului nu atrage după sine și anularea contului. Dacă dorești anularea/ștergerea contului, te rugăm să ne scrii accesând secțiunea Suport de pe Site.
   2. În urma anulării/ștergerii contului, contractul dintre tine și noi încetează, iar tu nu vei mai avea acces la Conținutul deblocat din contul tău până la acest moment, iar Creditele asociate contului vor fi șterse, fără posibilitatea rambursării contravalorii lor.
  9. Promoții
   1. Din când în când, vom putea oferi promoții Utilizatorilor și/sau Clienților. Orice astfel de promoție va fi supusă acestor Condiții cu excepția cazului în care sunt stabilite reguli distincte prin oferta promoțională, și va avea o durată de timp limitată.
   2. La discreția noastră, promoțiile pot fi acordate către anumite categorii de utilizatori și la anumite momente, și pot fi sub diferite forme precum pachete de Conținut al căror acces poate fi deblocat la un număr promoțional de Credite, reduceri la Abonament, reduceri la achiziția Creditelor suplimentare, reduceri la prețul unui Audiobook sau eBook, Credite sau Abonamente oferite cadou, vouchere sau coduri promoționale oferite cadou etc.
  10. Accesul la Aplicație
   1. Ca regulă, accesul la Aplicația AudioTribe este permis oricărui Utilizator în acord cu Condițiile. Cu titlu de excepție și pentru motive justificate Nemo își rezervă dreptul de a restricționa accesul unui Utilizator la aplicație în cazul în care consideră că acțiunile Utilizatorului ar aduce încălcări legii, moralei sau bunei credințe, și/sau prin activitatea și conduita acestuia pe Site sau Aplicație ar putea prejudicia în vreun fel Nemo. În cazul unei asemenea situații, Nemo va informa Utilizatorul asupra motivelor de fapt ce au condus la restricționarea accesului acestuia.
   2. În vederea protejării Aplicației AudioTribe, a Site-ului și informațiilor găzduite pe Site ca urmare a unui trafic mărit de internet din partea unei rețele de internet, Nemo își rezervă dreptul de a solicita Utilizatorilor introducerea de coduri de validare captcha.
   3. Având în vedere că Abonamentele și Creditele Suplimentare se achită doar prin plăți online, Nemo nu este și nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de către Utilizator, cum ar fi și fără a se limita la comisioanele de conversie valutară aplicate de banca emitentă a cardului Utilizatorului, pentru situațiile în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON.
   4. Toate informațiile utilizate pentru descrierea Conținutului sunt folosite cu titlu de prezentare și nu reprezintă o obligație contractuală din partea Nemo. Cu titlu exemplificativ, dar nelimitativ, informațiile utilizate pentru descrierea Conținutului pot include: text, imagini, fișiere audio sau video.
  11. Renunțarea la Serviciile AudioTribe
   1. Pentru a renunța la Serviciile AudioTribe (pentru a denunța unilateral Contractul), trebuie să ne informezi cu privire la decizia ta în acest sens accesând secțiunea Suport de pe Site și trimițând o solicitare scrisă în acest sens de pe adresa de email asociată contului AudioTribe care urmează a fi șters pe adresa de email indicată în secțiunea Suport. Pe baza acestei solicitări îți vom șterge contul. Odată ce ți-ai exercitat acest drept, contractul dintre tine și noi încetează, contul tău va fi șters, nu vei mai avea acces la Conținut/Servicii și vei pierde toate beneficiile asociate calității de client și nu vei putea crea un nou cont pe platforma AudioTribe.
 3. DREPTURI ȘI RESTRICȚII

  1. Ai dreptul să folosești aplicația AudioTribe, și să asculți sau vizualizezi Conținutul doar pentru uzul tău personal și necomercial și doar prin intermediul Aplicației, prin redarea în flux (streaming), vizualizare, sau offline (prin descărcare pe Dispozitivul Mobil). Ai dreptul non-exclusiv și netransferabil, în măsura permisă în mod expres de aceste Condiții, să descarci, să accesezi, să vizualizezi, să folosești și să afișezi copii ale Conținutului pe Dispozitivul Mobil deținut. Toate drepturile, titlurile și interesele asupra Aplicației AudioTribe și a Conținutului care nu îți sunt acordate în mod explicit în aceste Condiții, sunt rezervate.
  2. Ai dreptul să postezi recenzii în Aplicație cu condiția ca acestea să nu aibă un conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, rasist, profan, grafic, violent, care să încalce confidențialitatea sau drepturi de proprietate intelectuală (inclusiv drepturi de publicitate) sau să fie altfel dăunătoare terților sau inacceptabile, și să nu conțină campanii politice, solicitări comerciale sau orice formă de „spam” sau mesaje electronice comerciale nesolicitate. Ne rezervăm dreptul (dar nu și obligația) de a elimina recenzii cu un astfel de conținut, dar nu vom revizui în mod regulat conținutul postat. Intenția noastră nu este să cenzurăm opinii, dar vom elimina acele recenzii care nu au legătură cu Conținutul sau care reprezintă doar insulte pentru autori, naratori etc., sau care sunt în orice mod nepotrivite sau neconstructive. Pentru recenziile postate, ne acorzi un drept neexclusiv, gratuit, perpetuu, irevocabil și complet sub-licențiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, efectua, traduce, crea derivate din, distribui și afișa astfel de conținut în întreaga lume și pe orice suport media. Ne vei acorda dreptul de a utiliza numele asociat cu recenziile printr-o acțiune specifică având semnificația unui consimțământ neechivoc (de ex. bifarea unei căsuțe specifice). Garantezi că deții toate drepturile asupra recenziilor postate și că acestea sunt în conformitate cu T&C, iar recenziile postate nu vor produce vătămări niciunei persoane sau entități, și ne vei despăgubi pentru toate revendicările rezultate din sau în legătură cu recenziile postate. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru recenziile pe care le postezi.
  3. Ești de acord să NU:
   1. modifici, reproduci, copiezi, transmiți, transferi, distribui, vinzi, difuzezi, închiriezi, comunici, pui la dispoziția unor terțe părți, și să nu circuli Conținutul cu nimeni, și să nu exploatezi acest Conținut pentru scop comercial sau necomercial fără acordul nostru prealabil și în scris. Orice colectare sau folosire a oricărui Conținut, descriere, imagini, prețuri, și orice utilizare a Site-ului/Aplicației sau a conținutului acestora, orice descărcare sau copiere a informațiilor asociate contului pentru beneficiul unui alt comerciant, sau utilizarea oricăror algoritmi de copiere a datelor, compilare sau extragere sunt interzise.
   2. descarci Conținutul prin alte modalități decât Aplicația AudioTribe.
   3. prezinți sau să afișezi/difuzezi (parțial sau integral) Conținutul în nicio prezentare publică, chiar dacă nu se percepe nicio taxă pentru aceasta, cu excepția cazului în care o astfel de folosire nu ar constitui o încălcare a drepturilor de autor sau a altor drepturi aplicabile, sau când acest lucru este permis prin aceste T&C și numai în condițiile prevăzute de acestea.
   4. încerci sau să asiști, autorizezi sau să încurajezi alte persoane să încalce, să dezactiveze sau să anuleze vreuna din funcțiile sau componentele de securitate care protejează, împiedică sau limitează în alt fel accesul la Conținut sau la Servicii.
   5. elimini niciunul din filigrane (watermark), etichete sau alte note legale ori cu privire la drepturile de proprietate intelectuală incluse în Conținut, și să nu încerci să ascunzi sau să modifici indicațiile privind autorul sau sursa Conținutului.
   6. furnizezi datele de identificare ale contului tău unei alte persoane.
   7. interacționezi în modalități neadecvate cu Serviciul de Relații Clienți pe e-mail sau prin Infoline, incluzând dar fără a se limita la: hărțuire verbală sau în scris, injurii, amenințări.
   8. folosești Aplicația sau Serviciile în orice modalități care ar putea să încalce aceste Condiții sau orice legi aplicabile.
  4. Nu poți transfera Abonamentul, Conținutul sau oricare din beneficiile Serviciilor. Ne rezervăm dreptul de a lua toate măsurile pe care le considerăm necesare pentru a preveni frauda și abuzul, incluzând introducerea de restricții/limitări cu privire la Serviciile care pot fi accesate.
  5. Înțelegi și te obligi să utilizezi Aplicația și/sau Serviciile cu bună credință, pentru consum propriu – necomercial, în limite de timp firești și cu respectarea Condițiilor. În situația în care considerăm că nu respecți aceste obligații și/sau utilizezi abuziv sau cu rea-credință Aplicația și/sau Serviciile ne rezervăm dreptul să-ți suspendăm Abonamentul sau chiar să-ți Anulăm contul, pierzând astfel toate beneficiile aferente.
 4. AUDIOBOOKS & EBOOKS

  1. Deblocarea Conținutului
   1. Prin deblocarea accesului la Audiobooks sau eBooks, primești dreptul limitat, revocabil, ne-exclusiv și netransferabil de a reda în flux (streaming), vizualiza sau a asculta offline (prin descărcare pe Dispozitivul Mobil, iar nu în cloud – în contul Utilizatorului) conținutul acestora, pentru uzul tău personal și necomercial. Acest drept va continua cât timp copia Cărților Audio sau eBookurilor al căror acces l-ai deblocat este în conformitate cu prevederile acestor Condiții.
   2. Te încurajăm să descarci offline Cărțile Audio sau eBookurile pentru care accesul a fost deblocat folosind credite cât mai curând după deblocare și să verifici dacă descărcarea lor s-a realizat integral. Îți vom pune la dispoziție Cărțile Audio sau eBookurile în secțiunea Bibliotecă din Aplicație, dar nu oferim garanții cu privire la perioada de timp în care acestea vor fi disponibile pentru descărcare. Te rugăm să ai în vedere că acestea vor putea deveni indisponibile ca urmare a unor restricții cu privire la drepturile de autor sau din alte motive, iar noi nu vom putea fi ținuți răspunzători dacă aceste Cărți Audio sau eBookuri devin ulterior indisponibile pentru descărcare.
   3. Prețul pentru accesul la Cărți Audio sau eBookuri este exprimat în valoarea Abonamentului și acolo unde este cazul – pentru selecția de titluri din Catalogul Extra – în Credite și poate fi modificat în orice moment, la discreția noastră. Toate prețurile și orice modificări de preț vor fi afișate pe Site.
  2. Pre-comandă
   1. Vom trimite notificări pe e-mail sau direct în cont atunci când vor fi disponibile Audiobooks sau Ebooks pentru pre-comandă.
   2. În cazul unei pre-comenzi, contractul pentru deblocarea accesului la Cărți Audio sau eBooks este acceptat în momentul în care aceasta îți este pusă la dispoziție pentru descărcare, iar debitarea pentru accesul la acestea va avea loc în momentul respectiv. Vei putea anula oricând pre-comanda înainte de a ți se pune la dispoziție Cartea Audio sau eBookul pre-comandate. Ne rezervăm dreptul să anulăm comanda în cazul în care prețul acesteia suferă modificări înainte de onorarea comenzii.
  3. Audiobooks sau eBooks gratuite
   1. În perioada de Trial, beneficiezi de o selecție de audiobooks sau eBooks pe care le poți accesa după activarea Abonamentului selectat la crearea contului. În situația în care alegi să nu continui abonamentul după perioada de Trial, nu vei mai avea acces la Conținut (cu excepția titlurilor deblocate folosind Credite Suplimentare achiziționate, dacă e cazul).
  4. Politica de returnare
   1. Cărțile Audio și eBookurile descărcabile (digitale) nu sunt returnabile și nici rambursabile. Dacă pentru orice motiv, întâmpini dificultăți tehnice în descărcarea sau ascultarea offline, redarea în flux (streaming), instalarea sau accesarea uneia sau mai multor titluri din Conținut, vom putea acorda rambursări la discreția noastră și în funcție de circumstanțele fiecărui caz în parte, fără a avea o obligație în acest sens.
   2. În situația în care există defecte cu privire la o Carte Audio sau eBook, te rugăm să ne scrii accesând secțiunea Suport de pe Site. Dacă defecțiunea este confirmată, vom repara (în măsura tehnică posibilă) sau vom înlocui fișierul respectivei Cărți Audio sau eBook în cel mult 15 zile de la data la care ne-ai informat cu privire la existența posibilă a defectelor. Dacă fișierul nu are defecte, dar există probleme tehnice în cadrul Aplicației, vom încerca să rezolvăm problema cât mai curând pentru ca tu să te poți bucura de Servicii.
 5. PODCASTS

  1. Podcasturile pot fi accesate și deblocate (dacă este cazul) în aceleași condiții precum Audiobookurile și eBookurile.
 6. CONFIDENȚIALITATE. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

  1. Ești responsabil pentru păstrarea confidențialității numelui, adresei de e-mail și a parolei asociate contului tău, și pentru restricționarea accesului la calculatorul tău sau la Dispozitivul Mobil, și accepți în mod expres răspunderea pentru toate activitățile asociate contului tău. Ca regulă, noi nu divulgăm și nu transferăm datele tale personale către terți. Cu titlu de excepție, în situațiile în care divulgarea sau transferul este necesar ori dacă suntem obligați prin lege, te vom informa în cel mai scurt timp posibil asupra acestui fapt, cu excepția cazului în care legea aplicabilă ne interzice sau ne împiedică să facem o astfel de informare.
  2. În cazul în care vom divulga sau transfera datele tale personale către terți, vom face acest lucru cu respectarea dispozițiilor legale aplicabile și cu adoptarea de măsuri pentru protecția, integritatea și securizarea acestora.
  3. Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane împuternicite (cu titlu de exemplu, prestatori și furnizori de: servicii IT, management de baze de date sau contacte, contabilitate etc.). Cu toți acești împuterniciți avem încheiate contracte și colaborări care reglementează regimul de prelucrare a datelor personale și asigură că aceștia își asumă obligațiile legale de prelucrare a datelor personale și oferă un nivel adecvat de protecție și securizare al datelor personale și respectă întocmai dispozițiile legale aplicabile în materie.
  4. Pentru mai multe informații cu privire la protecția și prelucrarea datelor tale personale, te rugăm să accesezi Politica de confidențialitate disponibilă în Aplicație și pe Site. Politica de confidențialitate face parte din aceste Condiții și se aplică atunci când îți creezi contul, precum și pe toată durata folosirii Serviciilor sau Conținutului. Ești responsabil să citești și să respecți Politica de confidențialitate în forma actualizată care poate fi găsită aici.
  5. Ți se va aplica Politica privind cookie-urile atunci când vizitezi orice pagină a Site-ului sau Aplicația. Politica privind cookie-urile este adusă la cunoștința Utilizatorilor prin publicarea pe Site și în Aplicație.
  6. Conform politicilor de confidențialitate și siguranță a informațiilor furnizate, Nemo va păstra confidențialitatea tuturor informațiilor pe care Utilizatorul le transmite, în limitele legii. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în următoarele situații:
   1. Informațiile sunt sau devin disponibile publicului altfel decât prin dezvăluirea de către Nemo;
   2. Informațiile sunt dezvăluite ca urmare a aprobării din partea Utilizatorului sau ca urmare a unei hotărâri judecătorești;
   3. Informațiile sunt solicitate de către o autoritate care prin lege are dreptul să solicite dezvăluirea unor astfel de informații.
  7. Nemo nu solicită și nu stochează detalii referitoare la cardul tău bancar. Procesarea acestor date de card în cazul plăților online se face exclusiv prin intermediul platformei de procesare plăți securizate Stripe. Pentru mai multe detalii cu privire la prelucrarea datelor de către procesatorul de plăți Stripe, trebuie să te adresezi Stripe.
 7. SUGESTII ȘI RECLAMAȚII

  1. În semn de apreciere pentru Clienții noștri, depunem eforturi permanente pentru a oferi servicii de calitate. Înțelegem că în anumite situații este posibil să nu ne încadrăm în standardele înalte ale serviciilor pe care ni le propunem și te invităm să ne transmiți orice sugestii sau recomandări care ne vor ajuta să identificăm cea mai bună soluție pentru situația semnalată. Astfel, ne poți ajuta să îmbunătățim Serviciile și procesele spre satisfacția tuturor Clienților.
  2. Dacă ești nemulțumit de orice aspect al Serviciilor noastre, te rugăm să ne transmiți o reclamație în acest sens, oferind cât mai multe detalii care să ne permită să rezolvăm problema cât mai repede. Te rugăm să ai în vedere că unele probleme ar putea necesita coordonarea mai multor părți implicate pentru a răspunde pe deplin reclamației formulate și astfel procedura de soluționare ar putea dura mai mult timp. Pentru orice reclamație, te încurajăm să ne contactezi în cel mai scurt timp posibil și în orice caz, în termen de cel mult 14 de zile de la evenimentul care justifică reclamația. Dacă vom considera că reclamația este întemeiată, îți vom putea oferi un răspuns problemei tale sau alte soluții în funcție de fiecare caz.
  3. Orice sugestii, recomandări sau reclamații pot fi transmise prin accesarea butonului Raportează o problemă disponibil în Aplicație, prin accesarea secțiunii Suport de pe Site, precum și pe e-mail la [email protected] sau prin Infoline. Pentru a ne asigura că îngrijorarea ta a fost pe deplin rezolvată, vei putea primi un e-mail prin care te invităm să participi la un sondaj cu privire la modalitatea și timpul de gestionare a situației semnalate.
 8. DREPT DE RETRAGERE

  1. În calitate de consumator – persoană fizică, potrivit legii (OUG 34/2014), beneficiezi de un drept de retragere din contracte pentru achiziții de servicii sau conținut digital în termen de 14 zile de la data încheierii contractului, însă sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele de prestări servicii după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prelabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat la cunoștință faptul că își va pierde dreptul de retragere după executarea completă a contractului de către vânzător.
  2. Prețul Abonamentului și al Creditelor (acolo unde este cazul) pentru a asculta sau a citi Conținut reprezintă prețul asociat accesului la respectivul Conținut pentru perioada în care Abonamentul este activ (în cazul Catalogului Unlimited) și doar cât Conținutul există pe platforma AudioTribe (în cazul Catalogului Unlimited și Catalogului Extra). În momentul în care achiți Abonamentul sau folosești Credite (acolo unde este cazul) pentru a debloca accesul la Conținut, înțelegi că acesta îți va fi pus la dispoziție imediat, AudioTribe își îndeplinește pe loc și complet serviciile solicitate de către tine, iar tu pierzi dreptul de retragere.
  3. Pentru informații suplimentare și exercitarea dreptului de retragere, trebuie să ne trimiți un email la [email protected] de pe adresa de email asociată contului tău AudioTribe.
 9. PLĂȚI ȘI FACTURARE

  1. Plata Abonamentului se poate face doar online, cu card bancar VISA sau Mastercard. Pentru plată, vei fi redirecționat către platforma procesatorului de plăți securizate Stripe unde va trebui să introduci datele de card necesare autorizării tranzacției. Prin introducerea datelor cardului la activarea și plata abonamentului sau la achiziția de Credite Suplimentare, ești de acord cu termenii și condițiile aplicate de procesatorul de plăți.
  2. Toate informațiile introduse în vederea efectuării unei plăți (numărul cardului și numele înscris pe acesta, data validității cardului, codul de securitate) vor fi stocate și procesate exclusiv de către procesatorul de plăți, iar noi nu solicităm și nu vom avea acces la aceste date.
  3. Debitarea se va face în RON. Pentru tranzacțiile online cu card bancar nu se percepe niciun comision suplimentar. În cazul în care cardul folosit este asociat unui cont în altă monedă decât RON, tranzacțiile vor fi efectuate în Lei, la cursul de schimb al băncii tale emitente pentru acel card. Pentru creșterea securității plăților online și alinierea proceselor de plată în acord cu reglementările UE, băncile din Romania sunt în curs de implementare a unui nou factor de autentificare. Acest nou element de securitate îți poate fi solicitat în procesul de autorizare a plății, alături de codul 3D Secure pe care îl vei primi prin SMS sau eToken. Mai multe detalii despre procesatorul nostru de plăți Stripe poți găsi aici.
  4. Înainte de a finaliza plata comenzii tale și a apăsa butonul plătește, verifică datele introduse. Dacă informațiile sunt corecte, iar în contul bancar asociat cardului ai fonduri suficiente pentru plata integrală a comenzii, vei primi un mesaj de aprobare a respectivei tranzacții.
 10. LEGĂTURI CU SITE-URI ALE UNOR TERȚE PĂRȚI

  1. Site-ul poate conține legături externe (link-uri, bannere, spoturi publicitare etc.) către site-uri ale unor terțe părți care nu sunt proprietatea noastră și nici nu sunt controlate sau întreținute de către noi. Nemo nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul acestor site-uri și recomandă Utilizatorilor verificarea termenilor și condițiile pentru fiecare dintre acestea.
  2. Nicio legătură către alte site-uri nu poate fi calificată drept o aprobare sau susținere a acestora, și ești de acord că, în măsura permisă de lege, noi, angajații, directorii, administratorii, agenții sau colaboratorii noștri, nu vom putea fi ținuți răspunzători pentru conținutul sau disponibilitatea oricărei astfel de pagini.
 11. RĂSPUNDERE

  1. APLICAȚIA ȘI SERVICIILE ÎȚI SUNT OFERITE PE BAZA PRINCIPIULUI „CA ATARE”, RESPECTIV „AȘA CUM ESTE DISPONIBIL”, FĂRĂ NICIO REPREZENTARE SAU APROBARE ȘI FĂRĂ NICIO GARANȚIE DE NICIUN FEL, EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ. EȘTI DE ACORD ÎN MOD EXPRES CĂ FOLOSEȘTI APLICAȚIA ȘI ACCESEZI CONȚINUTUL ȘI SERVICIILE PE RISCUL TĂU. NU VOM FI RĂSPUNZĂTORI PENTRU ÎNTRERUPERI, ERORI DE CONEXIUNE, INDISPONIBILITATE SAU DEFECȚIUNI ALE APLICAȚIEI.
  2. ÎN MĂSURA PERMISĂ DE LEGE, NU GARANTĂM SUB NICIO FORMĂ CĂ APLICAȚIA, SERVICIILE, CONȚINUTUL SAU COMUNICĂRILE TRANSMISE DE NOI ELECTRONIC SUNT LIPSITE DE VIRUȘI SAU ALTE COMPONENTE PERICULOASE. ÎN MĂSURA PERMISĂ DE LEGE, NU VOM FI RĂSPUNZĂTORI (ȘI NICI ANGAJAȚII, DIRECTORII, ADMINISTRATORII, AGENȚII SAU COLABORATORII NOȘTRI) PENTRU NICIO PIERDERE DIRECTĂ SAU INDIRECTĂ, ȘI PENTRU NICIUN FEL DE PREJUDICII (INCLUZÂND, DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA PIERDEREA AFACERII SAU OPORTUNITĂȚII, PIERDEREA SAU CORUPEREA DE DATE, PIERDEREA DE VENITURI DE ORICE FEL) REZULTÂND DIN SAU ÎN LEGĂTURĂ CU UTILIZAREA APLICAȚIEI AUDIOTRIBE SAU ACCESAREA SERVICIILOR.
  3. NE REZERVĂM DREPTUL DE A MODIFICA SAU ELIMINA DIFERITE SECȚIUNI ALE APLICAȚIEI AUDIOTRIBE SAU DE A MODIFICA FUNCȚIILE ACESTEIA SAU SELECȚIA DE AUDIOBOOKS, EBOOKS ȘI PODCASTS, PARȚIAL SAU INTEGRAL, ÎN ORICE MOMENT, ȘI FĂRĂ A FI NECESAR SĂ ÎȚI TRANSMITEM O NOTIFICARE PREALABILĂ ÎN ACEST SENS. ÎNȚELEGI CĂ ORICE ASTFEL DE MODIFICĂRI POT CAUZA ÎNTRERUPERI, ȘI EȘTI DE ACORD CĂ NOI NU VOM PUTEA FI ȚINUȚI RĂSPUNZĂTORI PENTRU ÎNTRERUPERILE CAUZATE DE IMPLEMENTAREA MODIFICĂRILOR.
  4. Conținutul afișat este prezentat cu titlu de exemplu, sens în care anumite caracteristici pot diferi față de imaginile și descrierile prezentate (sunet, caracteristici, dimensiuni etc). Suntem permanent preocupați de prezentarea cât mai în detaliu și cât mai corect a Conținutului pentru a respecta cât mai fidel descrierile prezentate. Cu toate acestea, nu garantăm că descrierea Conținutului și a Site-ului sunt lipsite de erori fiind complete și permanent actualizate.
  5. Informațiile referitoare la Conținut și cele prezentate pe Site sunt afișate sub rezerva unor posibile greșeli de tipar și/sau erori tehnice. Astfel, imaginile, descrierile, cantitățile și/sau prețurile pot să conțină erori și/sau neconcordanțe.
  6. Nu răspundem pentru niciun fel de daună pe care Utilizatorul o poate suferi ca urmare a îndeplinirii oricărei obligații de către Nemo și nici pentru daune care ar putea rezulta din utilizarea Conținutului după accesarea acestuia.
  7. Prin crearea și utilizarea contului, Utilizatorul:
   1. își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor sale de cont (username și parola) și este pe deplin responsabil de activitatea desfășurată prin intermediul contului sau;
   2. acceptă în mod deplin, expres și fără echivoc toate dispozițiile Condițiilor în versiunea actualizată.
  8. Utilizarea Site-ului și Aplicației AudioTribe ulterior creării contului echivalează cu acceptarea versiunilor actualizate ale Condițiilor și implicit a tuturor modificărilor intervenite asupra acestora.
  9. Nemo poate hotărî în orice moment și pentru orice motive, suspendarea și/sau indisponibilitatea anumitor funcții ale Aplicației AudioTribe. În niciun caz, Nemo nu va putea fi ținut răspunzător pentru pagubele cauzate de astfel de suspendări sau întreruperi ori de lipsa disponibilității acestor funcții sau servicii.
 12. DESPĂGUBIRI

  1. Prin utilizarea Aplicației și accesarea Serviciilor, îți exprimi acordul de a ne despăgubi și de a ne exonera de răspundere, inclusiv pe orice angajat, director, administrator, agent, colaborator, licențiator sau furnizor al nostru, în măsura permisă de lege în legătură cu orice încălcare a acestor Condiții pe care o săvârșești, cât și în legătură cu orice solicitare împotriva noastră sau a angajaților, directorilor, administratorilor, agenților, colaboratorilor, licențiatorilor și furnizorilor noștri, formulată de o terță parte și care decurge din utilizarea neconformă de către tine a Aplicației și a Serviciilor și/sau transmiterea de Conținut, incluzând toate cererile, acțiunile, procedurile, pierderile, costurile (inclusiv cheltuieli legale), suportate de către noi, angajații, directorii, administratorii, agenții sau colaboratorii noștri.
 13. ÎNCETAREA CONTRACTULUI

  1. La inițiativa Nemo
   1. Ne rezervăm dreptul de a șterge contul sau de a înceta Serviciile, și de a întrerupe orice abonament în totalitate sau în parte, la discreția noastră și fără notificare. În situația unei astfel de încetări, îți vom putea acorda o rambursare proporțională cu numărul de zile suspendate/nefolosite din abonament.
   2. În situația în care încalci oricare dintre prevederile privind restricțiile prezente la art. 3, sau dacă apreciem, la discreția noastră, că ai încălcat Condițiile sau legea aplicabilă, sau dacă prin conduita ta aduci atingere intereselor noastre sau ale altor Utilizatori, sau dacă avem un motiv rezonabil să considerăm că ai săvârșit acte abuzive sau frauduloase în legătură cu Aplicația/Serviciile, sau dacă decidem să începem o investigație cu privire la astfel de încălcări suspectate, vom putea să îți anulăm/ștergem contul sau încetăm accesul la Aplicația AudioTribe și la Servicii, iar drepturile care îți revin în baza acestui contract vor înceta imediat, fără a putea beneficia de nicio rambursare. Îți vom trimite o informare prin care îți vom comunica motivul unei astfel de acțiuni, cu următoarele excepții: (i) când avem motive întemeiate să considerăm că încălcarea suspectată ar putea să ne atragă răspunderea juridică sau ar putea atrage răspundea unei alte persoane, (ii) când informarea ar putea dăuna sau compromite o investigație sau funcționarea Aplicației, (iii) când ar putea dăuna celorlalți Utilizatori sau ar încălca legea sau recomandările/orientările unei anumite autorități. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a-ți refuza o înregistrare ulterioară pe Site.
   3. Ne rezervăm dreptul de a-ți șterge contul sau opri accesul la Aplicația AudioTribe și la Servicii și în cazul lipsei activității, respectiv trecerea unui termen de 24 de luni de la ultima accesare a contului.
   4. Nu vei putea utiliza Aplicația AudioTribe în scopul spălării de bani și nici pentru alte activități infracționale. În cazul oricărei încălcări sau tentativă de încălcare a acestei limitări, îți vom suspenda permanent dreptul de a utiliza Aplicația și vom transmite o notificare autorităților competente.
  2. La inițiativa ta
   1. Poți să încetezi să folosești Aplicația și să accesezi Serviciile în orice moment. Pentru a anula/șterge contul, te rugăm să ne scrii accesând secțiunea Suport de pe Site.
  3. Efectele încetării
   1. După încetarea (de către noi sau de către tine) contractului, nu ți se va mai permite să accesezi contul, nu vei mai putea asculta Conținutul asociat contului tău și toate Creditele din contul tău vor expira imediat, împreună cu toate beneficiile asociate calității de client. Suplimentar, în situația în care noi încetăm contractul, vei rămâne răspunzător pentru toate sumele datorate până la data încetării.
   2. Secțiunile 3, 6, 11, 12, 13, 15, 18, precum și orice alte secțiuni din Condiții, care fie explicit, fie prin natura lor, produc efecte chiar după încetarea contractului, vor continua să producă efecte după încetarea contractului dintre tine și noi.
  4. Efectele întreruperii Abonamentului
   1. În situația întreruperii de către noi, în totalitate sau în parte a Abonamentului, îți vom putea acorda o rambursare proporțională cu numărul de zile nefolosite din abonament, și vor fi aplicabile prevederile art. 2.7.2.
 14. FORȚA MAJORĂ

  1. Orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil, care face imposibilă, total sau parțial, executarea oricăreia dintre obligațiile oricărei părți ce derivă din Condiții va fi considerat forță majoră și va exonera de responsabilitate partea care o invocă.
  2. Dacă în termen de 30 zile de la data producerii evenimentului de forță majoră, acesta nu încetează oricare din părți va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a aplicării Condițiilor fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte daune-interese.
 15. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

  1. Noi (și acolo unde este aplicabil, licențiatorii și furnizorii noștri) deținem drept de proprietate exclusiv, având rezervate toate drepturile obținute în acest sens atât în mod direct, cât și indirect, asupra întregului conținut al Aplicației AudioTribe și Site-ului, și toate îmbunătățirile, modificările, actualizările, personalizările, lucrările derivate, indiferent dacă sunt sau nu dezvoltate de noi, și copii ale acestora, respectiv cu titlu exemplificativ dar nelimitativ:
   1. toate informațiile din Aplicație, de pe Site și din e-mailuri care pot fi vizualizate, vizitate sau în orice alt mod accesate;
   2. marca și logo-ul AudioTribe;
   3. informații și descrieri referitoare la Conținut;
   4. orice altă informație incluzând fără a se limita la logo-uri, text, imagini, fișiere audio și video, simboluri comerciale.
  2. Nu ți se acordă niciun drept, cu excepția celor stabilite în mod expres în aceste Condiții, iar noi (și, acolo unde este aplicabil, licențiatorii și furnizorii noștri) ne rezervăm în mod expres toate drepturile, titlurile și interesele care nu îți sunt în mod expres acordate prin aceste Condiții. Înțelegi și ești de acord că accesarea Serviciilor și utilizarea Conținutului nu îți acordă niciun drept de proprietate intelectuală și industrială deținut de noi (și acolo unde este aplicabil, de licențiatorii și furnizorii noștri). Fără a limita cele de mai sus, nu poate fi utilizată nicio marcă comercială AudioTribe în legătură cu orice produs sau serviciu care nu este AudioTribe, în niciun mod care ar putea provoca confuzie între utilizatori și în niciun mod care ne poate discredita.
  3. Atât Utilizatorilor, cât și vizitatorilor Site-ului le este în mod expres interzisă copierea, utilizarea, modificarea și/sau alterarea, publicarea și/sau distribuirea, transferul către oricare alte terțe părți, a oricărei părți din Conținut (parțial sau total) astfel cum a fost descris mai sus, fără acordul scris, expres și prealabil al Nemo.
 16. NEWSLETTER ȘI PUBLICITATE

  1. Newsletterul este un mijloc de informare prin e-mail asupra Conținutului, Serviciilor și Aplicației AudioTribe, precum și asupra promoțiilor și campaniilor desfășurate de Nemo într-o anumită perioadă. Newsletterele au caracter periodic și nu creează niciun fel de obligații pentru niciuna din părți cu privire la informațiile conținute în acestea.
  2. Toate newsletterele sunt transmise atât în mod direct de către AudioTribe, cât și prin intermediul unor servicii specializate de transmitere comunicări, cu respectarea și asigurarea securității și confidențialității informațiilor.
  3. Orice vizitator care se înregistrează pe Site și își creează un cont, are posibilitatea de a-și exprima acordul pentru recepționarea newsletterelor. Opțiunea cu privire la acordul dat pentru recepționarea de newslettere poate fi modificată în orice moment prin accesarea linkului de dezabonare din cuprinsul newsletterelor, prin modificarea setărilor din cont sau prin contactarea Nemo.
  4. Renunțarea la a primi newsletterele nu poate fi considerată sub nicio formă ca fiind o renunțare la acceptul dat pentru respectarea și însușirea Condițiilor.
  5. Prin înregistrarea unui cont și astfel transmiterea de informații, date și/sau materiale prin intermediul acestuia, Utilizatorul este de acord și oferă acces nerestricționat și irevocabil la acestea, Nemo având drept deplin de a utiliza, afișa, modifica, reproduce și/sau transmite ori distribui aceste informații, date și/sau materiale în îndeplinirea obligațiilor legale și contractuale.
  6. Prin crearea unui cont și înscrierea în baza de date a Nemo, Utilizatorul își poate oferi consimțământul și pentru a fi contactat de către partenerii Nemo în scop de marketing, publicitate și comunicare.
 17. ACTUALIZĂRI

  1. Aplicația AudioTribe și Conținutul pus la dispoziție prin intermediul acesteia vor necesita actualizări cu scopul de a, de exemplu, remedia anumite erori, îmbunătăți funcții, completa plug-inuri („Actualizări”). Astfel de Actualizări pot fi necesare atât pentru utilizarea Aplicației AudioTribe, cât și pentru modificarea Conținutului care poate fi accesat, ascultat, descărcat.
  2. Prin acceptarea acestor Condiții și utilizarea Aplicației AudioTribe, ești de acord să primești automat Actualizări. Poți să gestionezi Actualizările din setări în Google Play, App Store și App Gallery.
 18. LEGEA APLICABILĂ. LITIGII

  1. Aceste Condiții vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legea română.
  2. Orice dispute între părți în legătură cu aceste Condiții vor fi soluționate pe cale amiabilă, iar dacă aceasta nu este posibilă, vor fi soluționate de către instanțele judecătorești competente din București. EȘTI DE ACORD CĂ ORICE DISPUTĂ ÎN LEGĂTURĂ CU ACESTE CONDIȚII SAU CU FOLOSIREA SERVICIILOR VA FI SOLUȚIONATĂ INDIVIDUAL, ȘI NU PRINTR-O ACȚIUNE COLECTIVĂ.
 19. DIVERSE

  1. Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări Condițiilor în orice moment, prin încărcarea acestora în versiunea revizuită în Aplicația AudioTribe și pe Site. Accesarea și utilizarea în continuare a Aplicației AudioTribe și a Serviciilor după astfel de modificări constituie acordul tău de a respecta condițiile modificate. Dacă nu ești de acord cu modificările Condițiilor, trebuie să nu mai utilizezi Aplicația AudioTribe și Serviciile, și să anulezi contul conform art. 2.8 din Condiții.
  2. Aceste Condiții și toate drepturile și obligațiile tale în temeiul acestora nu pot fi cesionate sau transferate fără acordul nostru scris prealabil. Ești de acord ca noi să putem transfera aceste Condiții sau oricare dintre drepturile și obligațiile noastre în temeiul acestora fără acordul tău prealabil.
  3. Părțile convin asupra faptului ca, în cazul în care oricare din prevederile prezentelor Condiții este declarată nulă, ilegală, nevalabilă sau inaplicabilă, în conformitate cu legea română, celelalte prevederi ale Condițiilor nu vor fi afectate sau prejudiciate de către acestea. Părțile convin să depună toate eforturile ca orice clauză declarată nulă, ilegală sau inaplicabilă să fie modificată pentru a deveni valabilă, legală sau aplicabilă, păstrând cât mai bine scopului economic al Condițiilor.