O educație emoțională

de Alain de Botton

citită de Alexandru Unguru

Asculți nelimitat

11h 35m

Adaugă la wishlist

Audiobook

Bestseller

Carte audio

De Citit

De cumpărat

Dezvoltare personală

Emoții

Eseu

Inteligență

Nonficțiune

Psihologie

Recomandate

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre O educație emoțională carte

Inteligența emoțională e un concept care continuă să sune destul de ciudat, pentru că tindem să o percepem drept o capacitate unitară, și nu ca ceea ce este de fapt: un cuvânt atotcuprinzător pentru ceea ce reprezintă în realitate o suită de calități, direcționate spre o multitudine de obstacole diferite. Există inteligență matematică și culinară, inteligență legată de literatură și inteligență față de animale. Putem fi siguri că nu există o persoană complet inteligentă – și probabil nici vreuna de-a dreptul proastă. Suntem cu toții nemaipomenit de pricepuți la a ne da peste viețile peste cap, indiferent de prestigiul gradului nostru universitar, și suntem mereu în stare să contribuim sincer la ceva, oricât de neortodoxe ne-ar fi calificările.

Editura Vellant
ISBN 978-606-980-187-1

Recenzii

Nimic Interesant.

O carte deosebita pentru cine o intelege.

Alain de Botton

Alain de Botton

ALAIN DE BOTTON (n. 1969, la Zürich) este fondatorul şcolii londoneze The School of Life (2008), care promovează o nouă viziune asupra educaţiei, şi al organizaţiei Living Architecture (2009). A publicat cărţi de eseuri, care tratează teme fundamentale precum dragostea, religia, frumosul etc. A debutat cu Eseuri de îndrăgostit, volum care a devenit rapid bestseller internaţional. De atunci a publicat constant lucrări de mare succes, care sunt traduse în peste 30 de ţări: Sex, shopping şi un roman (1994), Cum îți poate schimba Proust viața (1997), Consolările filosofiei (2000), Arta de a călători (2002), Statut și anxietate (2004), Desfătările și plăcerile muncii (2009), O săptămână în aeroport (2009), Religia pentru atei (2011), Cum să ne gândim mai mult la sex (2012), Arta ca terapie (2013), Ştirile. Manualul utilizatorului (2014), romanul Ce se intampla in iubire (2016) etc. Alain de Botton a fost ales în 2011 Fellow of the Royal Society of Literature.

MAI MULT

Alexandru Unguru

Alexandru Unguru

ALEXANDRU UNGURU este actor, regizor, acting coach, emotional coach și dramaturg. Profesor asociat al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti la Catedra de Arta Actorului, şi-a susţinut teza de doctorat în Teatru cu titlul „Realismul fantastic în teatrul postmodern” , sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici. Din 2014 scrie şi regizează piese de teatru utilizând spațiile teatrului independent din București. Ca actor a colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Teatrul Odeon. A fost implicat în proiecte cinematografice de lung-metraj precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), în regia lui Iura Luncașu, „Kira Kiralina” (2014), în regia lui Dan Pița, ori „Îngerul necesar” (2007), în regia lui Gică Preda. Susține şi elaborează ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, luând parte la numeroase ateliere de coaching în țară sau în străinătate. A regizat două scurt metraje: „Pescarul” (2016) şi „Doamne ajută” (2019). În anul 2019 scenariul de film „The Reunion” semnat de Alexandru Unguru a obținut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.

MAI MULT

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.