Viața ca o țeapă
de
citită de Alexandru Unguru
Asculți nelimitat
7h 26m
Adaugă la wishlist
Despre Viața ca o țeapă carte
NOROCUL ȚI-L FACI SINGUR!
Viața ți-a tras țeapă dacă…
Îi consideri pe ceilalți mai importanți decât pe tine.
Viața ta socială nu are legătură cu cea interioară.
Spui DA când vrei să spui NU.
Încerci să-i schimbi pe cei din jur.
Ai uitat să te bucuri de călătorie.
Când viața îți trage țeapă, e momentul să te trezești din inerție.
Alan H. Cohen îți arată, în zece capitole, cum să nu mai irosești timpul și energia pe oameni și lucruri care nu-ți fac bine și cum să ajungi să faci exact ce-ți place.
Plin de umor, cu exemple perfecte și un stil direct care te prinde de la primul rând, Viața ca o țeapă nu e doar un ghid folositor pentru a-ți dezvolta puterea și creativitatea, ci și un ajutor pentru a remedia ce nu funcționează în viața ta.
„Dacă nu dai doi bani pe ceea ce ești și pe cine ești, încerci să cauți merite și valoare în ceea ce te înconjoară, la oameni despre care crezi că știu sau au mai mult decât tine. Tot ce îți trebuie se află însă înăuntrul tău și nimeni altcineva nu poate să știe mai bine decât tine ce cale să urmezi sau care-ți sunt idealurile; iar toată puterea pe care o investești într-o autoritate din exterior se întoarce împotriva ta și te lasă mai secătuit decât erai la început. Și astfel, întrebarea care se pune nu mai este: Îți risipești puterea?, ci Cum ai putea s-o recuperezi?.“
Traducător: Adriana Cerkez
Editura Nemira
ISBN 978-606-43-1100-9
Recenzii
Foarte interesantă
Daca stii sa extragi ce ai nevoie si adaptezi ce consideri ca te poate ajuta, fara discutie ca merita ascultata.
Alan H. Cohen
ALAN H. COHEN este autorul a 24 de cărți motivaționale de succes, printre care The Dragon Doesn’t Live Here Anymore (1993); A Deep Breath of Life (1996); Don’t Get Lucky, Get Smart (2007; Viața ca o țeapă, Editura Nemira, 2013, 2020). Scrie articole pentru cunoscuta serie Chicken Soup for the Soul, editată de New York Times, iar cărțile sale au fost traduse în peste 25 de limbi. În fiecare lună, rubrica lui Alan, From the Heart, apare în 60 de reviste din lumea întreagă. Interviurile și articolele sale au fost publicate în revistele Unity, Science of Mind, New Woman, First for Women, New Realities, Visitors, Personal Transformation și Human Potential. Este membru al Omega Institute din New York. Lucrează, de asemenea, și ca ghid în locuri sacre precum Machu Picchu, Bali sau Egipt. Locuiește în Maui, Hawaii, unde a înființat mai multe centre în care predă „arta vieții“.
MAI MULT
Alexandru Unguru
ALEXANDRU UNGURU este actor, regizor, acting coach, emotional coach și dramaturg. Profesor asociat al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti la Catedra de Arta Actorului, şi-a susţinut teza de doctorat în Teatru cu titlul „Realismul fantastic în teatrul postmodern” , sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici. Din 2014 scrie şi regizează piese de teatru utilizând spațiile teatrului independent din București. Ca actor a colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Teatrul Odeon. A fost implicat în proiecte cinematografice de lung-metraj precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), în regia lui Iura Luncașu, „Kira Kiralina” (2014), în regia lui Dan Pița, ori „Îngerul necesar” (2007), în regia lui Gică Preda. Susține şi elaborează ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, luând parte la numeroase ateliere de coaching în țară sau în străinătate. A regizat două scurt metraje: „Pescarul” (2016) şi „Doamne ajută” (2019). În anul 2019 scenariul de film „The Reunion” semnat de Alexandru Unguru a obținut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.
MAI MULT