Problema celor trei corpuri
de
citită de Alexandru Unguru
Asculți nelimitat
15h 46m
Adaugă la wishlist
Despre Problema celor trei corpuri carte
Câștigător al premiilor Hugo, Yinhe, Kurd-Laßwitz & Ignotus
Finalist al Nebula, Locus, Prometheus, John W. Campbell & Grand Prix de lʼImaginaire
Revoluția Culturală aproape a luat sfârșit, iar armata chineză demarează un proiect pentru a trimite semnale în spațiu și a stabili contactul cu extratereștrii. O civilizație aflată la ani-lumină distanță și care e pe cale de dispariție primește semnalul și plănuiește să invadeze Pământul.
Populația Terrei se împarte atunci în două tabere: una pregătită să primească ființele superioare ca să preia controlul asupra societății noastre corupte, iar cealaltă, gata să lupte din toate puterile împotriva invaziei. În centrul acțiunii se află Wenjie, fiica unui fizician ucis în timpul Revoluției pentru ideile lui despre relativitate, considerate „reacționare“ de către comuniști, și Miao, un nano-tehnician care-și petrece tot timpul în realitatea virtuală numită Trei Corpuri, un joc atât de metafizic, încât începe să semene cu o sectă.
„Remarcabil, revelatoriu și de neratat!“
KIRKUS REVIEWS
„O imaginație incredibilă, cu adevărat interesantă!“
BARACK OBAMA
Traducere de Nina Iordache
ARMADA, un imprint al Editurii Nemira
ISBN 978-606-43-1353-9
Recenzii
Propaganda comunista, putin plictisitoare din cauza unei sumedenii de informatii inutile, iar constructia personajelor este unidimensionala
Liu Cixin
LIU CIXIN este cel mai important scriitor chinez de science-fiction, fiind recompensat de nouă ori cu Yinhe („Galaxia“), cel mai important premiu pentru literatura SF din China, pentru volumele semnate începând din 1998. În afara numeroaselor sale culegeri de proză scurtă, a publicat romane precum: The Devil’s Bricks (2002), The Era of Supernova (2003), Ball Lightning (2004). În 2007 a apărut primul volum al trilogiei AMINTIRI DIN TRECUTUL TERREI, Problema celor trei corpuri (Armada, 2021), tradus în limba engleză de către Ken Liu. În 2015, ediția engleză a romanului a câștigat Premiul Hugo pentru Cel mai bun roman. Trilogia a continuat în 2008 cu Pădurea întunecată (Armada, 2022) și s-a încheiat în 2010 cu romanul Capătul morții (Armada, 2022).
MAI MULT
Alexandru Unguru
ALEXANDRU UNGURU este actor, regizor, acting coach, emotional coach și dramaturg. Profesor asociat al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti la Catedra de Arta Actorului, şi-a susţinut teza de doctorat în Teatru cu titlul „Realismul fantastic în teatrul postmodern” , sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici. Din 2014 scrie şi regizează piese de teatru utilizând spațiile teatrului independent din București. Ca actor a colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Teatrul Odeon. A fost implicat în proiecte cinematografice de lung-metraj precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), în regia lui Iura Luncașu, „Kira Kiralina” (2014), în regia lui Dan Pița, ori „Îngerul necesar” (2007), în regia lui Gică Preda. Susține şi elaborează ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, luând parte la numeroase ateliere de coaching în țară sau în străinătate. A regizat două scurt metraje: „Pescarul” (2016) şi „Doamne ajută” (2019). În anul 2019 scenariul de film „The Reunion” semnat de Alexandru Unguru a obținut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.
MAI MULT