Mari pictori români. De la Nicolae Grigorescu la Ștefan Câlția (curs audio)
de
citită de Iulia Verbancu
Asculți nelimitat
Adaugă la wishlist
Despre Mari pictori români. De la Nicolae Grigorescu la Ștefan Câlția (curs audio) carte
Un periplu prin istoria picturii românești, din secolul al XIX-lea până în prezent, cu menționarea pe larg a marilor maeștri, a operelor celebre, a mișcărilor artistice importante din care au făcut parte. Un demers bine documentat, sub forma unui dictionar audio, util atât celor curioși să afle mai multe despre pictura românească înainte de a se duce la un muzeu sau de a deschide un album de artă, dar mai ales un instrument teoretic pentru elevii și studenții care studiază arta plastică.
Structura cursului este următoarea:
• Prezentare generală – o scurtă istorie a picturii în România.
• Pictorii din anii Revoluției de la 1848 și apariția instituțiilor de învățământ artistic.
• Clasicii picturii românești – maeștrii naționali.
• Pictori români la Balcic.
• Pictura românească din a doua jumătate a secolului al XX-lea
• Pictorițe din România.
AudioTribe Originals
Recenzii
M-a bucurat enorm să ascult un asemenea curs audio. Adevărul e că nu am deloc cultură din punctul acesta de vedere și mi s-au deschis ochii cu privire la pictorii minunați pe care i-am avut și îi avem. Mi-ar plăcea să se editeze un asemenea curs. Să apăra un fel de album în toate librăriile ca așa mai mulți români să-și cunoască valorile!
Felicitari pentru inițiativă! A fost o plăcere să o ascult pe Iulia Verbancu, iar cursul este deosebit de interesant și bine structurat.
Simona Preda
Simona Preda este istoric, scriitoare, jurnalist cultural. Doctor în Istorie, diplomă obținută la Universitatea din București, Facultatea de Istorie (2011). Volume publicate: „Patrie română, țară de eroi!”, Curtea Veche Publishing, București, 2014, „«Tot înainte!» Amintiri din copilărie” (co-autor, alături de Valeriu Antonovici), Curtea Veche Publishing, 2016, „Regina-mamă Elena, mariajul și despărțirea de Carol al II-lea”, Editura Corint, 2018, „Imagini, vise, bazaconii”, (co-autor, alături de Cristian Pepino), UNATC PRESS, 2018, „Izolarea prin ochii lor. Copii și părinți în pandemie” (editor), Editura Vremea, 2020, „Cabinetul albastru”, Editura Litera, 2021, „România de totdeauna” (co-autor, alături de acad. Georgeta Filitti), Editura Corint, 2022, „The Institutionalization of Indoctrination: An Exploratory Investigation Based on the Romanian Case Study” (co-autor alături de Dragoș Paul Aligică), Lexington Books - Rowman&Littlefield, 2022.
MAI MULT
Iulia Verbancu
Iulia Verbancu este jurnalistă și naratoare. Lucrează în presă de peste 30 de ani, fiind în prezent la Radio Europa FM, iar in trecut la posturi precum Fun Radio, Tele7ABC, Pro FM sau Digi FM. Este realizatoarea și producătoarea mai multor emisiuni radio, naratoare AudioTribe, una dintre vocile emisiunii Teleenciclopedia (TVR), voce Digi Animal World și copywriter. Iar de câte ori are timp, recenzează cu drag cărți pentru blogul Cărturești.
MAI MULT