Bastarda Istanbulului

de Elif Shafak

citită de Ana-Maria Oglindă

Asculți nelimitat

Adaugă la wishlist

Audiobook

Bestseller

De Citit

Familie

Ficțiune

Identitate

Istanbul

Literary

Literatură

Orient

Recomandate

Turcia

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre Bastarda Istanbulului carte

Un roman fascinant care îți rămâne întipărit în memorie și în suflet prin figurile feminine puternice, prin povestea în care se împletesc libertatea și opresiunea, realul și fantasticul, memoria și uitarea.
Lumea orientală, cu exotismul și tradiționalismul ei, și cea occidentală, cu pragmatismul și independența sa, se întâlnesc pe neașteptate din dorința nestăvilită a două tinere fermecătoare și nonconformiste – Asya și Armanoush – de a risipi misterul ce le învăluie rădăcinile familiale și de a-și descoperi propria identitate. „Bastarda Istanbulului” nu este însă cartea unei singure povești. În cuprinsul său, scriitoarea țese cu măiestrie firele unui șir nesfârșit de istorii care se ramifică, se pierd o clipă în negura trecutului, ies din nou la suprafață, se intersectează, se unesc.

„O poveste complexă, ironică, dramatică și îndrăzneață, care poate fi citită, în același timp, ca o reflecție despre puterea tămăduitoare a compasiunii, ca un strălucit roman de idei, ca o poezie de dragoste închinată Istanbulului și ca o satiră senzuală ți provocatoare.” (Booklist)
„Elif Shafak își construiește romanul într-un mod care amintește de povestitorii tradiționali: întrerupe firul acțiunii, revine asupra unor detalii, mișcându-se în voie de la ororile trecutului la patologia prezentului prin intermediul experienței a patru generații. Iar cititorul realizează treptat că datoria de a-și asuma propria istorie, cu partea sa de greșeală și de vină, este valabilă nu doar pentru popoare, ci și pentru fiecare om in parte.” (Washington Post Book World)

Traducere de Ada Tanasă

AudioTribe Originals

ISBN 978-606-95717-4-3

Recenzii

Cartea este scrisa si narata foarte frumos

O prostie, o lălăială fantastic de plictisitoare. Întradevăr, sunt câteva informații utile despre istoria Armeniei și Turciei și înțeleg ideea îmbinării istoriei. Însă 13 ore care au trecut greu

Elif Shafak

Elif Shafak

Elif Shafak este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane. A publicat 19 cărţi, dintre care 12 de ficţiune, printre care şi romanul Insula copacilor pierduţi, nominalizat la Costa Novel Award, RSL Ondaatje Prize şi Women’s Prize. Cărţile ei sunt foarte bine vândute în multe ţări şi opera i-a fost deja tradusă în 55 de limbi. 10 minute şi 38 de secunde în lumea asta stranie a fost nominalizat la Booker Prize şi la RSL Ondaatje Prize şi a fost votat ca Blackwell’s Book of the Year. Cele patruzeci de legi ale iubirii a fost ales de BBC în Topul celor 100 de Romane care au Modelat Lumea Noastră. Ucenicul arhitectului a fost selectat să inaugureze clubul de lectură al ducesei de Cornwall, The Reading Room. Shafak are un doctorat în ştiinţe politice şi a predat la diverse universităţi din Turcia, SUA şi Marea Britanie, printre care St Anne’s College, Oxford University, a cărui membră onorifică este. Are şi un doctorat în litere obţinut la Bard College. Shafak este membră şi vicepreşedintă a Royal Society of Literature şi a fost aleasă în Topul BBC al celor 100 Cele mai Influente Femei. A fost membră a Weforum Global Agenda Council on Creative Economy şi membră fondatoare a ECFR (European Council of Foreign Relations). Apărătoare a drepturilor femeilor, comunităţii LGBTQ+ şi a dreptului la exprimare şi libertate de expresie, Shafak a ţinut discursuri publice inspiraţionale, de două ori pentru TED Global. De asemenea, scrie articole pentru publicaţii importante din întreaga lume. În 2010, Ministerul Culturii din Franţa i-a decernat medalia de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. În 2017 a fost aleasă de Politico drept unul dintre cei 12 oameni „care îţi ridică moralul atunci când ai cea mai mare nevoie”. A făcut parte din juriul multor concursuri literare, printre care şi PEN/Nabokov Award, şi a prezidat Wellcome Prize. De curând, a fost distinsă cu Halldór Laxness International Literature Prize pentru contribuţia la „inovarea artei povestirii”.

MAI MULT

Ana-Maria Oglindă

Ana-Maria Oglindă

Ana Maria Oglindă a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specializarea Arta Actorului, în 2004. A jucat pe scena Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, unde a avut șansa de a interpreta nenumărate roluri, atât în spectacole dedicate publicului matur, cât și copiilor, și de a participa la numeroase festivaluri internaționale. În anul 2004 a obținut premiul UNITEM pentru debut, pentru rolul titular din spectacolul pentru copii „Babaika”, de J.Makarius, iar în 2015 premiul special UNITEM „Steaua fără nume”, pentru rolul Julieta din „Romeo și Julieta”- W. Shakespeare. Din anul 2006 până în 2017, a fost angajată a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviste, unde a jucat în numeroase spectacole, atât din repertoriul clasic, cât și contemporan, într-o varietate de genuri – de la comedie și dramă, până la spectacole pentru copii, spectacole coregrafice și eseuri vizuale. De asemenea, în anul 2007 a colaborat cu Teatrul pentru copii și tineret din Constanța. În perioada 2017-2020 a jucat în proiecte independente în București (Teatrul Luni de la Green Hours, Artist Café, Clubul Țăranului Român, Sala Rapsodia).

MAI MULT

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.