Despre Intraconectați carte
Fascinanta carte „Intraconectați” explorează maniera în care experiența noastră despre ceea ce numim „sine” apare pe parcursul vieții și ne modelează abordarea asupra lumii și asupra destinului nostru.
O meditație deopotrivă personală și generală asupra identității și apartenenței, cartea lui Daniel J. Siegel combină reflecțiile personale cu discuții științifice despre modul în care mintea, creierul și relațiile noastre ne modelează ceea ce suntem. Pledoaria autorului pentru a ne lărgi perspectiva și a ne considera ceva mai mult decât niște indivizi izolați devine cu atât mai importantă în vremurile de azi, bântuite de cel puțin cinci pandemii: cea cu virusul COVID-19, cea a nedreptății sociale, cea reprezentată de distrugerea mediului, pandemia dezinformării și a polarizării și cea a dependenței de atenție.
Sinele nostru bazat pe corp este conectat la un NOI, formând identității și apartenenței noastre. Pandemia de COVID-19 ne-a învățat că suntem cu toții conectați. Intraconectați discută despre această legătură, precum și despre alte realități ale vieții noastre intraconectate.
„În această lucrare captivantă din punct de vedere personal și iluminatoare din punct de vedere filosofic, dr. Dan Siegel își duce explorările unice ale experienței umane a sinelui și a minții la un nivel și mai profund. El dezvăluie cum ceea ce numește, pe bună dreptate, «pandemia sinelui solitar» se bazează pe o iluzie, aflată în dezacord atât cu știința contemporană, cât și cu înțelepciunea tradițională. Cu elocvență și pricepere, el ne ghidează înapoi spre adevărata noastră natură, spre intra- și inter-ființarea cu toți ceilalți și cu tot ce există.” - Dr. Gabor Maté
Traducere de Iuliana Leonti
Editura For You
ISBN 978-606-639-565-6
În acest moment nu există recenzii pentru această carte
Dr. Daniel J. Siegel
Alexandru Unguru
ALEXANDRU UNGURU este actor, regizor, acting coach, emotional coach și dramaturg. Profesor asociat al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti la Catedra de Arta Actorului, şi-a susţinut teza de doctorat în Teatru cu titlul „Realismul fantastic în teatrul postmodern” , sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici. Din 2014 scrie şi regizează piese de teatru utilizând spațiile teatrului independent din București. Ca actor a colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Teatrul Odeon. A fost implicat în proiecte cinematografice de lung-metraj precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), în regia lui Iura Luncașu, „Kira Kiralina” (2014), în regia lui Dan Pița, ori „Îngerul necesar” (2007), în regia lui Gică Preda. Susține şi elaborează ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, luând parte la numeroase ateliere de coaching în țară sau în străinătate. A regizat două scurt metraje: „Pescarul” (2016) şi „Doamne ajută” (2019). În anul 2019 scenariul de film „The Reunion” semnat de Alexandru Unguru a obținut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.
MAI MULT