Operatiunea „Soare” (ebook)
de
Citești nelimitat
Adaugă la wishlist
Despre Operatiunea „Soare” (ebook) carte
Cu cea de-a cincea carte din miniseria Pe urmele agentului B-39 se încheie și odiseea faimosului spion român desfășurată pe fundalul dramatic al celui de-al Doilea Război Mondial. B-39 ajunge în Portugalia pentru a facilita întâlnirea dintre reprezentantul disidenților din cadrul armatei germane și cunoscutul spion „doctor Ring“. De aici, cercul începe să se închidă. Întoarcerea armelor, la 23 August 1944, îl găsește în Viena, și, chiar în momentul în care toate legăturile cu România par să fi e rupte, pornește într-o nouă misiune în cadrul căreia îi spionează pe legionari. După ce încheie cu succes și această misiune, Doinaș pleacă la Budapesta, unde este arestat de nemți.
Veți afla, citind până la capăt, care e soarta celebrului agent român pe care Haralamb Zincă îl ridică la statutul de martir al unei cauze istorice îmbrățișate de România târziu în cursul războiului, dar pe care eroul seriei a slujit-o încă de la început.
Editura Publisol
ISBN 9786069739488
În acest moment nu există recenzii pentru această carte
Haralamb Zincă
Haralamb Zincă (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a născut pe 4 iulie 1923, la Roman. A scris peste 50 de romane polițiste și de spionaj, dar și jurnale de front și cărți de cercetare istorică. Este considerat părintele literaturii de gen din România, Sfârşitul spionului fantomă fiind prima carte de spionaj scrisă de un autor român, iar O crimă aproape perfectă, prima carte polițistă. A fost unul dintre cei mai vânduți scriitori români ai epocii sale. Cărțile lui, tipărite în tiraje de 250 000-300 000 de exemplare, se epuizau în doar câteva zile. Cazurile inventate de el erau atât de surprinzătoare, încât anchetatorii profesioniști îi cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale. A fost distins cu Premiul Asociației Scriitorilor din București – pentru cartea-document Şi a fost ora H (1971) – și cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976). A murit, după o lungă suferință, la București, pe 24 decembrie 2008.
MAI MULT