Anotimpurile mortii (ebook)

de Haralamb Zincă

Citești nelimitat

Adaugă la wishlist

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre Anotimpurile mortii (ebook) carte

După ce îi trimite generalului Antonescu o scrisoare de „căință“, în fapt un text care-l acuză pe conducătorul statului, Radu Doinaș este dus la o vilă conspirativă a SD-ului, unde i se organizează „răpirea“ și „uciderea“ de către legionari români, această informație ajungând și la autoritățile din țară.
De aici, identitățile lui Doinaș se succed cu repeziciune. Cu fi zionomia schimbată, este trimis în Anglia, unde este „condamnat“ la moarte prin spânzurare. Apoi renaște cu o altă identitate și, în calitate de colaborator al cercului de rezistență antiantonesciană de la Londra și al MI6, ajunge la București. Aici este „recuperat“ de Biroul 2 și reapare drept căpitanul Robert Iamandi, alias „Mușat“ – român devenit legendă printre spionii străini –, care va fi trimis într-o misiune oficială în Prusia.
Editura Publisol
ISBN 9786069739440

În acest moment nu există recenzii pentru această carte

Haralamb Zincă

Haralamb Zincă

Haralamb Zincă (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a născut pe 4 iulie 1923, la Roman. A scris peste 50 de romane polițiste și de spionaj, dar și jurnale de front și cărți de cercetare istorică. Este considerat părintele literaturii de gen din România, Sfârşitul spionului fantomă fiind prima carte de spionaj scrisă de un autor român, iar O crimă aproape perfectă, prima carte polițistă. A fost unul dintre cei mai vânduți scriitori români ai epocii sale. Cărțile lui, tipărite în tiraje de 250 000-300 000 de exemplare, se epuizau în doar câteva zile. Cazurile inventate de el erau atât de surprinzătoare, încât anchetatorii profesioniști îi cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale. A fost distins cu Premiul Asociației Scriitorilor din București – pentru cartea-document Şi a fost ora H (1971) – și cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976). A murit, după o lungă suferință, la București, pe 24 decembrie 2008.

MAI MULT

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.