Omulețul din perete și alte povestiri fantastice (ediția a doua)

de Marian Coman

citită de Alexandru Unguru, Ștefan Forir, Ana-Maria Oglindă, Ștefan Ruxanda, Mihai Baranga, Cristian Gheorghe, Andrei Huțuleac, George Gâdei, Alin State, Florin Piersic Jr., Ionuț Grama, Dan Byron, Marius Revent, Liviu Pintileasa, Alex Bogdan

Asculți nelimitat

Adaugă la wishlist

Audiobook

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre Omulețul din perete și alte povestiri fantastice (ediția a doua) carte

Volumul a primit Premiul Vladimir Colin 2021 pentru Cel mai bun volum New Weird / Dark fantasy / Gothic / Horror.

Și dacă ești doar un personaj în cartea altcuiva? Cala, o femeie superbă și misterioasă, în jurul căreia se învârt multe dintre poveștile din carte. Sevăn, un bătăuș get beget dintr un sat uitat de lume. Fifi, o bibliotecară care face o descoperire inedită. Tanti Teofana, o ghicitoare care ascunde tot soiul de enigme și comori. Mile, un băiat dintr un internat, care cunoaște un secret ce va schimba totul. Acestea sunt doar câteva dintre personajele care își dau mâna și te ghidează într o aventură nebună, provocatoare, fără pereche. Ești pregătit să descoperi lumea cu alți ochi?

„Citind cartea lui Marian Coman, ai impresia că Stephen King dă drumul unui balon roșu printr o gaură de iepure care conectează suburbia americană de satul și litoralul românesc. Suprafața balonului său narativ se impregnează de a lungul acestui traseu filtru de textualism, metaficțiune, onirism și fantastic. Cu scene parcă desprinse dintr un film de M. Night Shyamalan sau Guillermo del Toro, dar și cu o nostalgie discretă, scrisă într un registru realist stăpânit excelent, lui Marian Coman îi reușește grația pasului pe sârmă, dar și forța săpăturii narative de tip șvaițer, care perforează textul și interconectează poveștile între ele, spre un final în care zidurile se transparentizează.“
Tudor Ganea

„Adevărul gol goluț e că tocmai ai deschis o carte fabuloasă. Poveste după poveste, personaj după personaj, întâmplare după întâmplare, ilustrație după ilustrație, Marian Coman construiește în Omulețul din perete și alte povestiri fantastice un întreg univers, palpitant, așa cum numai un prozator autentic o poate face. Protagoniștii săi, marginali cu toții, vor ajunge în galeria ta de personaje memorabile, îmbinarea extraordinară a realismului cu fantasticul te va năuci, iar finalul, vai!, finalul te va neliniști.“
Eli Bădică, coordonatoarea imprintului n’autor
Naratori: Alex Bogdan, Ștefan Forir, Andrei Huțuleac, Cristian Gheorghe, Alexandru Unguru, Ana-Maria Oglindă, Marius Revent, Alin State, Ionuț Grama, Ștefan Ruxanda, Mihai Baranga, Florin Piersic jr., George Gâdei, Dan Byron, Liviu Pintileasa.

N’autor, un imprint al Editurii Nemira

ISBN 978-606-43-1779-7

Recenzii

Nu ma asteptam la asa o nebunie fantastica. Felicitari scriitorului pentru stilul si formatul atat de originale .

O carte superbǎ. Un autor mare.

Marian Coman

Marian Coman

Marian Coman (n. 1977, Mangalia), fost jurnalist în presa scrisă și televiziune, a scris volumele Nopți albe, zile negre (2005), Testamentul de ciocolată (2007), Teoria flegmei. Apel la mitocănie (2008), Haiganu. Fluviul Șoaptelor (2015), Haiganu. Furia Oarbă (2017), Omulețul din perete și alte povestiri fantastice (2019; 2023, ed. a II‑a, revizuită și adăugită), Ultima carte (2024) și scenariul romanului grafic TFB (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. A fost scenaristul benzilor desenate Harap Alb continuă și Tinerețe fără bătrânețe. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science‑Fiction. Din 2018, coordonează imprinturile Armada și Nezumi la Editura Nemira, dar și producția de audiobook‑uri publicate pe platforma AudioTribe. Foto: Vlad T. Popescu

MAI MULT

Alexandru Unguru

Alexandru Unguru

ALEXANDRU UNGURU este actor, regizor, acting coach, emotional coach și dramaturg. Profesor asociat al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti la Catedra de Arta Actorului, şi-a susţinut teza de doctorat în Teatru cu titlul „Realismul fantastic în teatrul postmodern” , sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici. Din 2014 scrie şi regizează piese de teatru utilizând spațiile teatrului independent din București. Ca actor a colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Teatrul Odeon. A fost implicat în proiecte cinematografice de lung-metraj precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), în regia lui Iura Luncașu, „Kira Kiralina” (2014), în regia lui Dan Pița, ori „Îngerul necesar” (2007), în regia lui Gică Preda. Susține şi elaborează ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, luând parte la numeroase ateliere de coaching în țară sau în străinătate. A regizat două scurt metraje: „Pescarul” (2016) şi „Doamne ajută” (2019). În anul 2019 scenariul de film „The Reunion” semnat de Alexandru Unguru a obținut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.

MAI MULT

Ștefan Forir

Ștefan Forir

Ștefan Alexandru Forir este român etnic din Republica Serbia. S-a repatriat în România în anul 2012, când a început studiile la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” Galați, secția Teatru și Artele Spectacolului. Din 2015 este actor al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Este îndrăgostit din copilărie de science-fiction și thriller, printre scriitorii lui preferați numărându-se Arthur C. Clarke, Isaac Asimov, Orson Scott Card și, firește, Stephen King.

MAI MULT

Ana-Maria Oglindă

Ana-Maria Oglindă

Ana Maria Oglindă a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specializarea Arta Actorului, în 2004. A jucat pe scena Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, unde a avut șansa de a interpreta nenumărate roluri, atât în spectacole dedicate publicului matur, cât și copiilor, și de a participa la numeroase festivaluri internaționale. În anul 2004 a obținut premiul UNITEM pentru debut, pentru rolul titular din spectacolul pentru copii „Babaika”, de J.Makarius, iar în 2015 premiul special UNITEM „Steaua fără nume”, pentru rolul Julieta din „Romeo și Julieta”- W. Shakespeare. Din anul 2006 până în 2017, a fost angajată a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviste, unde a jucat în numeroase spectacole, atât din repertoriul clasic, cât și contemporan, într-o varietate de genuri – de la comedie și dramă, până la spectacole pentru copii, spectacole coregrafice și eseuri vizuale. De asemenea, în anul 2007 a colaborat cu Teatrul pentru copii și tineret din Constanța. În perioada 2017-2020 a jucat în proiecte independente în București (Teatrul Luni de la Green Hours, Artist Café, Clubul Țăranului Român, Sala Rapsodia).

MAI MULT

Ștefan Ruxanda

Ștefan Ruxanda

A aterizat pe lume la sfârșitul anului 1982, într-un frumos oraș de munte, Piatra Neamț. Din răsputeri a încercat să nu-și supere părinții prea mult. Și chiar i-a ieșit până prin clasa a IX-a, când a descoperit că pădurile din jurul liceului Rareș și repetițiile actorilor de la Teatrul Tineretului erau mai fascinante decât băncile din clasă. „Virusat” fiind, nu a putut decât să dea la UNATC, Arta Actorului. Din 2005, adică de când a terminat facultatea, se dă în spectacole prin București și prin țară. Le este foarte recunoscător maeștrilor care l-au format, colegilor care l-au suportat, directorilor care l-au refuzat și regizorilor care l-au învățat. Acum câțiva ani a fondat o companie de teatru, Red Nose Society (rednosesociety.ro) și a montat câteva producții (traducere, regie, actorie, pr, marketing, etc). Încă nu a găsit nimic care să îl bucure mai mult decât să vadă un spectacol de la faza de „idee pe hârtie” la seara premierei sau la „alo, vezi că plecăm în turneu!”.

MAI MULT

Mihai Baranga

Mihai Baranga

Mihai Baranga este actor, regizor, scenarist și profesor de tehnică vocală. S-a născut pe 12 septembrie 1969 și absolvit cursurile UNATC București, Facultatea de teatru, secția Actorie, în 1996. În 1998 a obținut diploma de Master în Istoria și estetica teatrului, iar în 1999 a urmat cursuri la Academy of Performing Arts – Amsterdam. A interpretat numeroase roluri în teatru, cinematografie, televiziune și a dublat vocea multor personaje din desene animate si filme artistice.

MAI MULT

Cristian Gheorghe

Cristian Gheorghe

Cristian Gheorghe s-a născut în 1976, la Galați. Este licențiat în actorie la UNATC București (clasa prof. Ion Cojar si Ștefan Radof), unde a urmat și cursurile unui master în regie (clasa prof. Alexa Visarion). În prezent, este actor al Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galați, pe scena căruia a interpretat nenumărate roluri de facturi diferite. Ca regizor a montat un număr de 17 spectacole în țară, dar și în străinătate. În filme, a fost distribuit de regizori precum Nae Caranfil („Filantropica”), Mircea Mureșan („Azucena”), Cristian Comeaga („Cel ales”), Ciprian Brasoveanu („Cafe Journal”).

MAI MULT

Andrei Huțuleac

Andrei Huțuleac

Andrei Huțuleac s-a născut la Galați pe 7 Decembrie 1990. Este un actor român de teatru și film, cvadruplu nominalizat Uniter și de două ori câștigător al acestei distincții pentru „Cel mai bun actor într-un rol principal”. În 2017, Andrei debutează în regia de film. Primul său scurtmetraj, „Offstage”, primește premiul pentru cel mai bun film scurt la cea de-a 33-a ediție a Festivalului de Film de la Varșovia. Un an mai târziu, Andrei regizeză un al doilea film scurt, „Havana, CUBA” care primește Premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj. Debutul lui Andrei în regia de lungmetraj, #dogpoopgirl, a câștigat trofeul pentru Cel mai bun film la cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Moscova în 2021.

MAI MULT

George Gâdei

George Gâdei

George Gâdei este un creator, muzician și cititor activ, cunoscut publicului din România ca membru fondator si frontman al trupei Travka (2002-2017).

MAI MULT

Alin State

Alin State

Alin State s-a născut în 23 Septembrie 1984, la Sibiu. A absolvit Universitatea de Arte Teatrale și Cinematografice în 2008. Urmează colaborări cu teatre importante din București dar și cu scena independentă. Versatilitatea artistică îi permite să se exprime și în limbajul complex al dansului contemporan, colaborând cu coregrafi și dansatori importanți, în spectacole de teatru-dans și performance. Debutul în film îl are în regia lui Marian Crișan cu lung-metrajul „Rocker”, în 2012. Este trainer la festivaluri de teatru și conduce ateliere de dezvoltare personală. Din 2017 este angajat al teatrului Lucia Sturdza Bulandra.

MAI MULT

Florin Piersic Jr.

Florin Piersic Jr.

Ionuț Grama

Ionuț Grama

Ionuț Grama (n. 12 decembrie 1982) este actor de film, teatru și voice-over. Ionuț s-a născut și a crescut în București, unde a făcut Facultatea de Teatru și Film. Este actor independent de teatru și film, dublează desene animate în limba română și lucrează mult în publicitate ca voice-over. A avut roluri în producții românești și internaționale precum A Royal Christmas (2014), Sons of Liberty (2014), Closer to the Moon (2013), The Devil Inside (2013), The Whistleblower (2011) și The Robbery (2010). Din 2021 dă voce romanelor din celebra serie Witcher semnată de scriitorul polonez Andrzej Sapkowski.

MAI MULT

Dan Byron

Dan Byron

Dan Byron are peste 20 de ani de activitate în muzica alternativă din România. Este liderul și vocalistul trupei byron pe care a înființat-o în 2006 și alături de care a lansat până acum 7 albume de studio și 3 DVD-uri live. A compus împreună cu trupa soundtrack-ul unui serial original HBO Romania. Tot împreună cu byron a filmat concertul „Live Underground” din Salina Turda și concertul „Electric Marching Band”, acompaniați de o fanfară militară și un cor de elevi. Înainte de byron, Dan a mai activat în câteva formule și formații, cele mai notabile fiind Kumm și Urma. De-a lungul anilor a colaborat cu o mulțime de artiști, printre care Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Paula Seling, Luiza Zan. Este pasionat de songwriting și a ținut workshop-uri dedicate acestui subiect în cadrul conferinței Mastering the Music Business.

MAI MULT

Marius Revent

Marius Revent

Liviu Pintileasa

Liviu Pintileasa

Alex Bogdan

Alex Bogdan

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.