Depresia. O moștenim sau nu?
de
citită de Ana-Maria Oglindă
Asculți nelimitat
Adaugă la wishlist
Despre Depresia. O moștenim sau nu? carte
Depresia se poate abate asupra oricui şi oricând. Numeroase persoane caută metode s-o învingă, uneori fără succes. Sylvie Tenenbaum ne propune însă o nouă abordare. După mai bine de treizeci de ani de practică, ea a constatat că un număr impresionant de cazuri de depresie au o origine transgeneraţională şi sunt legate de secrete de familie, de sindroame de aniversare (care cuprind doliuri netrăite, repetări ale unor evenimente şi situaţii de-a lungul mai multor generaţii etc.) Celebra depresie „sezonieră”, în special, şi-ar avea, adesea, originea în trecutul familial.
Într-un limbaj clar şi accesibil, prezentând numeroase cazuri concrete, Sylvie Tenenbaum ne face să conştientizăm cauzele ascunse ale depresiei şi ne propune o mulţime de strategii pentru a o depăşi şi a ne trăi viaţa împliniţi. Învăţând cum să vă construiţi propriul arbore genealogic şi cu ajutorul exerciţiilor, veţi putea înţelege mai multe aspecte care, poate, v-au ridicat semne de întrebare de-a lungul timpului.
Traducere de Alex Vlad
© Editions Albin Michel – Paris 2016; © Editura NICULESCU, 2022
Recenzii
O carte mai mult decat utila care ar trebui citita de fiecare.
Sylvie Tenenbaum
SYLVIE TENENBAUM are o experienţă în psihoterapie de peste 35 de ani şi este specializată în NLP (Programare neurolingvistică), analiză tranzacţională şi hipnoză ericksoniană.
MAI MULT
Ana-Maria Oglindă
Ana Maria Oglindă a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specializarea Arta Actorului, în 2004. A jucat pe scena Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, unde a avut șansa de a interpreta nenumărate roluri, atât în spectacole dedicate publicului matur, cât și copiilor, și de a participa la numeroase festivaluri internaționale. În anul 2004 a obținut premiul UNITEM pentru debut, pentru rolul titular din spectacolul pentru copii „Babaika”, de J.Makarius, iar în 2015 premiul special UNITEM „Steaua fără nume”, pentru rolul Julieta din „Romeo și Julieta”- W. Shakespeare. Din anul 2006 până în 2017, a fost angajată a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviste, unde a jucat în numeroase spectacole, atât din repertoriul clasic, cât și contemporan, într-o varietate de genuri – de la comedie și dramă, până la spectacole pentru copii, spectacole coregrafice și eseuri vizuale. De asemenea, în anul 2007 a colaborat cu Teatrul pentru copii și tineret din Constanța. În perioada 2017-2020 a jucat în proiecte independente în București (Teatrul Luni de la Green Hours, Artist Café, Clubul Țăranului Român, Sala Rapsodia).
MAI MULT