Astfel de lucruri mărunte

de Claire Keegan

citită de Alexandru Unguru

Asculți nelimitat

Adaugă la wishlist

Audiobook

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre Astfel de lucruri mărunte carte

Roman nominalizat la Booker Prize 2022
Câștigător al Orwell Prize for Political Fiction 2022
Nominalizat la Dublin Literary Award 2023

Suntem în anul 1985 și se anunță o iarnă foarte grea. Într-un oraș nenumit din Irlanda, Bill Furlong, negustor de lemn și cărbune, se pregătește de Crăciun, perioada cea mai aglomerată pentru el. Într-o dimineață, în timp ce transportă o încărcătură la una dintre mănăstirile din afara orașului, face o descoperire care-l împinge să se confrunte cu trecutul și cu forțele tăcute ce controlează orașul și viața locuitorilor săi. Devenit la scurt timp de la apariție bestseller pe ambele maluri ale Atlanticului, Astfel de lucruri mărunte este primul roman al lui Claire Keegan, scriitoare cunoscută până acum pentru proza ei scurtă..

Traducere de Iulia Anania

Copyright © 2021 by Claire Keegan
Copyright © Pandora M, 2023, pentru traducerea în limba română

Editura Pandora M

ISBN 9786069787250

Recenzii

Foarte bun naratorul, in rest nimic neobisnuit

Claire Keegan

Claire Keegan

Scriitoarea irlandeză Claire Keegan (n. 1968) este cunoscută pentru povestirile sale publicate de-a lungul timpului în The New Yorker, The Paris Review sau Granta. Prima ei antologie de povestiri, Antarctica (1999), a câștigat Rooney Prize for Irish Literature și William Trevor Prize. A doua, Walk the Blue Fields, a apărut în 2007. Nuvela ei, Foster (în pregătire în seria Anansi. Contemporan), a fost publicată de Faber and Faber în 2010 și a devenit bestseller internațional, fiind adaptată pentru marele ecran în 2022 sub titlul The Quiet Girl.

MAI MULT

Alexandru Unguru

Alexandru Unguru

ALEXANDRU UNGURU este actor, regizor, acting coach, emotional coach și dramaturg. Profesor asociat al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti la Catedra de Arta Actorului, şi-a susţinut teza de doctorat în Teatru cu titlul „Realismul fantastic în teatrul postmodern” , sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici. Din 2014 scrie şi regizează piese de teatru utilizând spațiile teatrului independent din București. Ca actor a colaborat cu Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Teatrul Odeon. A fost implicat în proiecte cinematografice de lung-metraj precum „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (2016), în regia lui Iura Luncașu, „Kira Kiralina” (2014), în regia lui Dan Pița, ori „Îngerul necesar” (2007), în regia lui Gică Preda. Susține şi elaborează ateliere de coaching prin tehnicile de arta actorului, luând parte la numeroase ateliere de coaching în țară sau în străinătate. A regizat două scurt metraje: „Pescarul” (2016) şi „Doamne ajută” (2019). În anul 2019 scenariul de film „The Reunion” semnat de Alexandru Unguru a obținut la Salonic un grant din partea See Cinema Network.

MAI MULT

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.