Lumea Sofiei

de Jostein Gaarder

citită de Mihai Călin

Asculți nelimitat

Adaugă la wishlist

Alegi prima carte gratuit, de la € 6,99 / lună cu 2 credite, anulezi oricând.

Ascultă sau citește în app

Dacă ți-a plăcut încearcă și

Se încarcă...

Despre Lumea Sofiei carte

”Lumea Sofiei” a apărut în 1991, cu subtitlul ”roman despre istoria filosofiei” și a devenit instantaneu un bestseller internațional. A fost tradus în 60 de limbi și s-a vândut în zeci de milioane de exemplare. Este cea mai celebră carte a lui Jostein Gaarder. Într-o succesiune de oglinzi creatoare de iluzii nesfârşite, Sofiei, protagonista celui mai cunoscut roman al norvegianului Jostein Gaarder, îi este povestită, treptat, întreaga filosofie a culturii occientale. Dacă filosofia sau literatura însăşi este pretextul acestei cărţi cititorul va afla pe cont propriu. El va face cunoștință, încă de la început, cu amestecul dintre fantezie şi marile întrebări ale omenirii. Pentru că nu găsise în biblioteci sau librării nicio carte în care tinerilor să li se ofere o formă accesibilă a marilor idei, scriitorul norvegian pune în scenă o poveste şi imaginează un personaj inventiv şi curios. Jocurile duble sunt specialitatea lui Gaarder: Sofia va fi pusă în oglindă de Hilde, destinatara reală a cursurilor, profesorii îşi vor schimba identităţile, iar întrebările nu vor putea primi niciodată răspunsuri unice. Aventura cunoaşterii va începe de la filosofii greci, va trece prin zorii creştinismului, prin medievalitatea europeană, va ajunge la Renaştere, Iluminism, Romantism şi până la sistemele de gândire ale secolului al XX-lea. Fără a fi o simplă carte de popularizare, Lumea Sofiei este o introducere în filosofia occidentală, deschizând apetitul cititorului pentru cunoaştere şi meditaţie asupra întrebărilor esenţiale. Căci, aşa cum Hilde e Sofia, aceasta nu e nimeni altcineva decât imaginea cititorului însuşi.

Traducere de Ana Mihăilescu

Editura Univers

ISBN 9789733415879

Recenzii

OMG Cartea aceasta este o bijuterie. Am citit-o prima dată în liceu, apoi în facultate, apoi am ascultat-o aici. O carte care mi-a schimbat viața și care mi-a deschis orizonturile. O recomand cu încredere oricui, mică enciclopedie de filosofie într-o maniera literară clasică. Tot ce scrie Jostein Gaarder este fascinant. Felicitări audiotribe!

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder

”Lumea Sofiei” a apărut în 1991, cu subtitlul ”roman despre istoria filosofiei” și a devenit instantaneu un bestseller internațional. A fost tradus în 60 de limbi și s-a vândut în zeci de milioane de exemplare. Este cea mai celebră carte a lui Jostein Gaarder. Într-o succesiune de oglinzi creatoare de iluzii nesfârşite, Sofiei, protagonista celui mai cunoscut roman al norvegianului Jostein Gaarder, îi este povestită, treptat, întreaga filosofie a culturii occientale. Dacă filosofia sau literatura însăşi este pretextul acestei cărţi cititorul va afla pe cont propriu. El va face cunoștință, încă de la început, cu amestecul dintre fantezie şi marile întrebări ale omenirii. Pentru că nu găsise în biblioteci sau librării nicio carte în care tinerilor să li se ofere o formă accesibilă a marilor idei, scriitorul norvegian pune în scenă o poveste şi imaginează un personaj inventiv şi curios. Jocurile duble sunt specialitatea lui Gaarder: Sofia va fi pusă în oglindă de Hilde, destinatara reală a cursurilor, profesorii îşi vor schimba identităţile, iar întrebările nu vor putea primi niciodată răspunsuri unice. Aventura cunoaşterii va începe de la filosofii greci, va trece prin zorii creştinismului, prin medievalitatea europeană, va ajunge la Renaştere, Iluminism, Romantism şi până la sistemele de gândire ale secolului al XX-lea. Fără a fi o simplă carte de popularizare, Lumea Sofiei este o introducere în filosofia occidentală, deschizând apetitul cititorului pentru cunoaştere şi meditaţie asupra întrebărilor esenţiale. Căci, aşa cum Hilde e Sofia, aceasta nu e nimeni altcineva decât imaginea cititorului însuşi. Traducere de Ana Mihăilescu Editura Univers ISBN 9789733414940

MAI MULT

Mihai Călin

Mihai Călin

S-a născut în București, pe 16 August 1968. A urmat cursurile unui liceului de matematica-fizică de la Măgurele, a făcut parte din trupa de teatru a școlii și a jucat în multe spectacole desfășurate în aula facultății de fizică. A fost remarcat încă din acea vreme de actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, invitat la unul dintre acele spectacole. După revoluție a renunțat la Politehnica și s-a înscris la Academia de Teatru și Film, pe care a absolvit-o in 1994. Este doctorand în arta teatrală și asistent universitar la UNATC.

MAI MULT

Încerci gratuit

în primele 7 zile. Întrerupi oricând.

Acces nelimitat

La mii de audiobooks & eBooks din catalogul Unlimited.

Asculți offline

Poți accesa cărțile și fără conexiune la internet.

Ajustezi viteza

Ascultă audiobooks în ritmul tău.

Naratori celebri

Testezi și alegi vocile care îți plac.

Ai cărțile cu tine

Direct de pe mobil, oriunde ești.