Evoluția minții. O istorie a creierului uman
de
citită de Mircea Drîmbăreanu
Asculți nelimitat
Adaugă la wishlist
Despre Evoluția minții. O istorie a creierului uman carte
Homo sapiens a parcurs un drum foarte lung pentru a ajunge la stadiul actual. Cea mai veche specie umană avea un creier de dimensiunile unui pumn de copil, în timp ce noi avem un creier de patru ori mai mare, înzestrat cu abilități spectaculoase pe care abia începem să le înțelegem.
Evoluția minții prezintă istoria de peste șapte milioane de ani a creierului, înglobând cele mai recente descoperiri științifice: rolul memoriei în configurarea experienței viitoare, remodelarea sinapselor cu ajutorul meditației, influența climei asupra diversității lingvistice și rolul depresiei în evoluția omului.
Reunind descoperiri din neuroștiințe, biologie, psihologie și filozofie, Joseph Jebelli descrie evoluția creierului uman, prezentând factorii de mediu, accidentele genetice și dezvoltările culturale care au marcat istoria speciei noastre.
„Cum au dobândit oamenii o minte atât de complexă? Joseph Jebelli rezumă într un stil captivant evoluția neurobilogică a lui Homo sapiens și posibilele direcții de dezvoltare ale creierului uman.“
David Eagleman
„O carte bine documentată și accesibilă, plină de detalii surprinzătoare despre creierul lui Homo sapiens.“
The Times
„Când ne gândim la transformarea minții, de obicei ne referim la schimbările psihologice care ne afectează dispoziția și perspectiva. Sau la modificările neurologice apărute în urma unei leziuni în zona capului sau a unei boli. Dar schimbările de care sunt eu interesat merg mult mai departe. Ele străbat istoria evolutivă a strămoșilor noștri umani timpurii și modelează fiecare aspect al identității noastre – emoțiile, amintirile, limbajul, inteligența și în fond, însăși țesătura culturilor și a societăților noastre.“ Joseph Jebelli
Traducere de Carmen Strungaru
Editura Nemira
Copyright ©2022 by Joseph Jebelli
ISBN 978-606-43-1846-6
Recenzii
Just "wow" !!!
Joseph Jebelli
JOSEPH JEBELLI este neurocercetător și scriitor. Și-a obținut doctoratul în neuroștiințe la University College London cu o teză despre biologia celulară a bolilor neurodegenerative, apoi a făcut studii postdoctorale la Universitatea din Washington. Cartea lui de debut, In Pursuit of Memory, a fost nominalizată la Royal Society Science Book Prize și la Wellcome Book Prize. Locuiește la Londra.
MAI MULT