O scurtă istorie a lumii
de
citită de Tudor Călin Zarojanu
Asculți nelimitat
Adaugă la wishlist
Despre O scurtă istorie a lumii carte
O scurtă istorie a lumii este cea mai cunoscută carte de istorie pentru copii. De la Vechiul Regat Egiptean la Cruciade, de la căderea Romei la căderea Zidului Berlinului – iată ambițiosul orizont al acestei „scurte“ istorii, pe care cel mai important istoric de artă al secolului, Ernst Gombrich, a scris-o în tinerețe și care rămâne și azi una dintre cele mai citite cărți ale genului.
Gombrich reușește să strecoare mii de ani de istorie în doar câteva sute de pagini, fără să-ți lase impresia că a uitat ceva esențial: multe dintre momentele importante ale istoriei lumii sunt aici, povestite toate pentru copii.
Un manifesto pentru libertate și integritate... o lectură uluitoare... o să existe multe generații viitoare de istorici care o să-i atribuie pasiunea lor de o viață pentru istorie – și pentru adevăr. The Times
Gombrich pornește la drum cu cea mai fermecătoare definiție a istoriei pe care am întâlnit-o vreodată... Fiecare pagină mustește de toleranță, rațiune și umanitate. The Guardian
E.H. Gombrich
Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser
Copyright © 1985 by DuMont Buchverlag, Cologne, Germany
Published in German as „Eine kurze Weltgeschichte für junge
Leser“ by Ernst H. Gombrich. Originally published under the
title „Weltgeschichte von der Urzeit bis zur Gegenwart“ by
Steyrermühl-Verlag, Vienna in 1936
© Editura Arthur, 2024, pentru prezenta ediţie
Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial ART.
Traducere de Adriana Ionescu
ISBN 978-630-321-541-9
În acest moment nu există recenzii pentru această carte
E.H. Gombrich
Ernst Gombrich (1909–2001) s-a născut la Viena și a studiat istoria artei și arheologie la universitatea din același oraș. Cu doi ani înainte de anexarea Austriei de către Germania nazistă, Gombrich, care avea origini evreiești, a emigrat cu familia la Londra, unde s-a alăturat Institutului Warburg (pe care-l va conduce din 1959). În timpul războiului, lucrează pentru serviciul de monitorizare al BBC și, începând cu 1956, este profesor la Universitatea din Londra. Pentru excepţionala sa carieră academică, primește numeroase premii (Erasmus, în 1985; Goethe, în 1994) și este numit membru al Academiei Britanice. Un caz aparte printre istoricii artei, numele său a depășit cu mult graniţele specialităţii sale. Istoria artei, scrisă în 1959, rămâne și astăzi cea mai celebră și mai bine vândută lucrare din domeniu. Alte lucrări cunoscute sunt Norma și forma (1966), Artă și iluzie (1969).
MAI MULT