Despre Un blestem cu domiciliu stabil (ebook) carte
Un profesor dornic să facă acte de caritate cumpără o casă și găsește în zid bijuteriile și banii fostului proprietar. Urmează goana după comoară, iar lanțul minciunilor și trădărilor duce, desigur, la crimă. În toiul nopții, nimeni nu doarme în sediul asociației de caritate SOLO. Împinse de căutarea unei comori, de dragoste sau de pasiunea pentru fenomene paranormale, personajele excentrice adunate aici străbat coridoarele și camerele casei vechi de o sută de ani care pare să fi păstrat în zidurile ei un blestem. Și, cum forfota nocturnă încurcă planurile cuiva, nu toți vor apuca dimineața.
„Surpriza și groaza sufocau încăperea. Cu excepția bărbaților care făcuseră armata, niciunul dintre ei nu văzuse vreun revolver în realitate. În filme, da, sute și mii, dar una e să le vizionezi ronțăind alune la cinema sau în fața televizorului și alta-i să nu-ți poți dezlipi ochii de arma îndreptată asupra ta. Și era limpede pentru fiecare dintre ei că nu se aflau în fața unei simple amenințări. Omul nu va șovăi să-l folosească. O dovedeau evenimentele nopții.“
Editura Nemira
ISBN 978-606-43-1956-2
În acest moment nu există recenzii pentru această carte
Rodica Ojog-Brașoveanu
Rodica Ojog-Brasoveanu (28 august 1939, Bucuresti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane politiste din Romania. A urmat primele clase la scoala „Maison de Francais” si si-a continuat studiile la liceul „Domnita Ileana” (astazi Liceul „Eminescu”). A inceput apoi cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti, dar, dupa doi ani, in 1956, a fost exmatriculata pe motive politice. Dupa un an de munca necalificata la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iasi. Dupa finalizarea studiilor a inceput sa profeseze avocatura. In 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman politist, Moartea semneaza indescifrabil, l-a scris la insistenta sotului ei, actorul Cosma Brasoveanu, si l-a publicat in 1971. Dupa sapte ani de practica a renuntat la avocatura si s-a dedicat in intregime scrisului. Pana in 1999, a publicat 35 de romane, in majoritate politiste, dar si cateva istorice si unul stiintifico-fantastic. Este considerata, in mod unanim, marea doamna a literaturii politiste romanesti.
MAI MULT