Politica de confidențialitate

Ultima actualizare: 26.07.2023
Îți mulțumim că ai ales AudioTribe. Cu noi ai acces la un portofoliu bogat de audiobooks și ebooks, ce vor fi la dispoziția ta oricând vei dori să te răsfeți cu o sesiune de lectură.

Prin accesarea website-ului www.audiotribe.ro („Site”) sau prin utilizarea aplicației AudioTribe în conformitate cu Termenii și Condițiile, Nemo EPG SRL, persoană juridică română, cu sediul în Strada Iani Buzoiani nr. 14, Sector 1, București, înregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/20579/2017 și având CUI RO3865875, în continuare noi sau „Nemo”, va prelucra datele cu caracter personal în conformitate cu această politică și cu prevederile legale aplicabile.

În calitate de vizitator al Site-ului sau de utilizator al aplicației AudioTribe, datele tale vor fi prelucrate în conformitate cu Politica de cookie-uri pe care te rugăm să o citești cu atenție. Pentru celelate interacțiuni cu noi și cu aplicația AudioTribe, te rugăm să parcurgi cu atenție această politică pentru a afla informații despre modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal de către Nemo.

 1. Ce fel de date cu caracter personal prelucram?

  1. Prelucram doar acele date personale ale dumneavoastra care ne sunt necesare pentru a va putea oferi o experienta de cumparare de cea mai inalta calitate cu privire la produsele si serviciile noastre si utilizarea Site-ului nostru. Astfel, datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include cu titlu de exemplu:
   1. date pentru identificarea dumneavoastra: nume, prenume, nume de utilizator;
   2. date de contact: adresa de email;
   3. date pe care ni le puneti la dispozitie cu ocazia crearii contului de utilizator, inregistrarii, actualizarii datelor sau renuntarii la cont, precum si cu ocazia inregistrarii si participarii la evenimentele organizate sau sprijinite de noi;
   4. date primite sau colectate cu ocazia participarii la evenimentele organizate de noi si/sau partenerii nostrii: pot include fotografii sau inregistrari video ale activitatilor desfasurate si accesului in aceste locatii;
   5. cont bancar si alte informatii financiare pentru desfasurarea relatiei contractuale, daca este cazul. În cazul plăților efectuate prin intermediul unor procesatori de plăți, aceste informații nu ajung la Nemo, iar datele sunt prelucrate exclusiv de procesatorul de plăți, în calitate de operator;
   6. date tehnice, inclusiv adresa IP: informatii despre accesul dumneavoastra pe Site sau in aplicatia AudioTribe sau accesarea newsletterelor, materialelor si comunicarilor pe care vi le trimitem in contul de utilizator sau pe e-mail, informații despre dispozitivul folosit pentru a accesa aplicația AudioTribe;
   7. numărul de telefon sau alte date pe care ni le puteti pune la dispozitie, de exemplu prin formularele de contact sau prin alte modalități de contactare a Nemo.
 2. Cum colectam datele personale?

  1. Colectam in format fizic si electronic doar acele date personale pe care dumneavoastra ni le furnizati in mod voluntar, cat si informatiile disponibile din surse publice, astfel: a. in cazul achizitionarii de produse si servicii de la noi sau in discutiile prealabile achizitionarii acestora; b. prin intermediul paginii noastre web, cu ocazia inregistrarii in contul dumneavoastra de Utilizator, în conformitate cu Termenii și Condițiile; c. prin inregistrarea pentru primirea newsletterului; d. atunci cand ne contactati prin e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, daca va exprimati interesul cu privire la bunurile si serviciile noastre.
  2. Va reamintim ca aveti libertatea deplina de a nu ne furniza aceste date personale. Cu toate acestea, in lipsa acestora, desfasurarea raporturilor contractuale și furnizarea aplicației AudioTribe nu va fi posibila.
 3. Care este scopul in care va prelucram datele personale si care sunt temeiurile legale ale acestor prelucrari?

  1. Pentru orice prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal va vom informa cu privire la scopul in care se face respectiva prelucrare, cu titlu de exemplu astfel:
   1. Achizitionarea de catre dumneavoastra de bunuri si servicii, cum ar fi aplicația AudioTribe: Prelucram toate datele personale pe care ni le puneti la dispozitie, precum si orice alte date care ne sunt necesare pentru vanzarea produselor si prestarea serviciilor contractate, cu respectarea prevederilor Termenilor si Conditiilor si ale dispozitiilor legilor in vigoare privitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal si achizitiile de bunuri si servicii, cat si pentru alte activitati si actiuni derivate din incheierea si executarea contractului.
   2. Interacțiunea cu aplicația AudioTribe: În baza Termenilor și Condițiilor, vom putea utiliza datele asociate contului necesare pentru a vă furniza serviciile solicitate sau pentru a da curs acțiunilor solicitate de utilizator în aplicație, cum ar fi afișarea de recenzii în aplicație utilizând datele utilizatorului, notificarea cu privire la activitatea din aplicația AudioTribe, stocarea informațiilor cu privire la conținutul digital achiziționat și a dispozitivului utilizat etc.
   3. Comunicari si newslettere: In situatia in care deja sunteti Utilizator, prelucram datele dumneavoastra personale pe baza interesului legitim de a va transmite comunicari specifice, în legătură cu activitatea dumneavoastră în platforma AudioTribe. În cazul în care vă dați acordul (prin intermediul paginii noastre web sau printr-o alta forma de solicitare directa), vă putem transmite și newslettere sau alte comunicări de interes pentru dumneavoastra, inclusiv invitatii la evenimentele noastre si ale partenerilor nostri.
   4. Organizarea de evenimente cu scop de promovare, instruire, stiintific sau profesional: Acestea pot include inregistrari foto-video ale activitatilor desfasurate si ale accesului in respectivele locatii;
   5. Orice prelucrare a datelor dumneavoastră. în scopurile menționate anterior are la bază unul dintre următoarele temeiuri: 1.Executare a unui contract privind achiziționarea unor bunuri si/sau servicii, caz in care sunt prelucrate următoarele date personale: datele dumneavoastra de identificare si datele de contact 2.Îndeplinirea unor obligații prevăzute de dispozițiile legale în sarcina Nemo (i.e. cooperarea cu autoritățile, îndeplinirea obligațiilor fiscale, obligația de auditare a sistemelor), în măsura îndeplinirii condițiilor privind aplicabilitatea acestora – fiind prelucrate pe acest temei datele de contact și CNP-ul, seria și nr. C.I. sau ale pașaportului acționarilor/asociaților; 3.Consimțământ, în ceea ce privește transmiterea newsletterelor sau a invitațiilor la evenimentele noastre – pentru prelucrarea datelor dumneavoastra de identificare și de contact; 4, Interesul legitim al Nemo pentru comunicările referitoare la activitatea din contul AudioTribe, precum și pentru utilizarea datelor în scopul îmbunătățirii aplicației AudioTribe și a interacțiunii cu utilizatorii, investigarea unor solicitări sau reclamații din partea utilizatorilor, suspendarea conturilor etc.
 4. Care sunt drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal?

  1. Va reamintim ca in calitate de persoana vizata aveti urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale:
   1. Acces la datele personale cu privire la dumneavoastra pe care le prelucram.
   2. Obtinerea rectificarii acelor date personale inexacte prin contactarea noastra si/sau actualizarea lor prin contul de utilizator/client.
   3. Obtinerea restrictionarii prelucrarii datelor dumneavoastra personale atunci cand: a. contestati acuratetea datelor dumneavoastra personale pe care noi le prelucram; b. prelucrarea datelor dumneavoastra personale este ilegala; c. nu avem nevoie de datele dumneavoastra personale pentru scopul in care facem prelucrarea, insa dumneavoastra solicitati pastrarea lor pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, sau d. va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra personale, cat timp verificam existenta interesului nostru legitim in prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.
   4. Portabilitatea datelor dumneavoastra personale, solicitandu-ne in acest sens sa transmitem, fie către dumneavoastra, fie către un alt operator de date, a unei copii a datelor dumneavoastra personale furnizate si prelucrate de noi;
   5. Obtinerea stergerii datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive: a. datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate; b. va retrageti consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic sau motive legitime pentru prelucrare; c. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; d. datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care ne revine în baza legii;
  2. Daca aveti orice nelamuriri sau intrebari cu privire la drepturile si prelucrarea datelor dumneavoastra personale sau daca doriti sa ne adresati vreo solicitare sau sa va exercitati oricare din drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor personale, va rugam sa ne contactati folosind metodele de contact din finalul acestei politici.
  3. Va asiguram ca vom analiza fiecare intrebare si fiecare solicitare si va vom comunica raspunsurile si masurile luate in acest sens cat mai rapid posibil, insa nu mai tarziu de o luna de la momentul inregistrarii solicitarii dumneavoastra. Daca avem nevoie de mai multe informatii din partea dumneavoastra sau daca intampinam dificultati in solutionarea cererii dumneavoastra, va vom informa fara intarziere si cu privire la aceasta situatie.
  4. Daca veti considera ca nu am solutionat toate cererile dumneavoastra sau sunteti nemultumiti de raspunsurile care va sunt oferite, puteti formula o plangere catre ANSPDCP.
 5. Cat pastram datele dumneavoastra cu caracter personal?

  1. Datele personale asociate contului dumneavoastră în aplicația AudioTribe vor fi păstrate atât timp cât aveți un cont în aplicație, în conformitate cu Termenii și Condițiile de utilizare. Aceste informații vor fi stocate și ulterior, pentru o perioadă de 3 ani, în temeiul interesului legitim al Nemo de a își putea apăra drepturile în instanță, dacă va fi cazul.
  2. Daca ati optat sa primiti comunicari prin newsletter, vom stoca datele dumneavoastra pentru a va furniza acest serviciu timp de 3 ani de la ultima dumneavoastra interactiune (incl. achizitie, plata abonament etc) cu comunicarile transmise. Dupa trecerea acestei perioade de 3 ani, va vom solicita din nou consimtamantul pentru ca dumneavoastra sa puteti beneficia in continuare de Newsletter daca doriti acest lucru.
  3. Oricând hotarati ca nu mai doriti sa beneficiati de newsletterul nostru, vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din acesta.
  4. Ca regula, vom sterge datele dumneavoastra personale atunci cand acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile in care au fost colectate sau cand va retrageti consimtamantul in situatia in care prelucrarea datelor dumneavoastra se intemeiaza pe consimtamant. Reprezinta exceptii de la aceasta regula cazurile in care prelucrarea datelor personale este necesara in baza unor prevederi legale sau daca suntem indreptatiti sa continuam respectiva prelucrare. De asemenea, datele dumneavoastra personale vor putea fi pastrate de catre noi pentru o perioada mai mare fata de cele indicate anterior, numai in acele situatii in care stergerea imediata a acestora ar necesita suprascrierea sistemelor noastre de back-up si recuperare in caz de dezastru.
  5. Toate datele personale sunt stocate pe teritoriul Uniunii Europene.
 6. Ce se intampla cu datele personale in raport cu alte persoane?

  1. Ca regula nu divulgam si nu transferam datele dumneavoastra personale catre terti. Cu titlu de exceptie, in situatiile in care divulgarea sau transferul este necesar ori daca suntem obligati prin lege, va vom informa in cel mai scurt timp posibil asupra acestui fapt, cu exceptia cazului in care legea aplicabila ne interzice sau ne impiedica sa facem o astfel de informare.
  2. In cazul in care vom divulga sau transfera datele dumneavoastra personale catre terti, vom face acest lucru cu respectarea dispozitiilor legale aplicabile si cu adoptarea de masuri pentru protectia, integritatea si securizarea acestora.
  3. Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane imputernicite, (cu titlu de exemplu: prestatori si furnizori de: servicii IT, management de baze de date sau contacte, contabilitate etc). Cu toti acesti imputerniciti avem incheiate contracte si colaborari care reglementeaza regimul de prelucrare a datelor personale si asigura ca acestia isi asuma obligatiile legale de prelucrare a datelor personale si ofera un nivel adecvat de protectie si securizare al datelor personale si respecta intocmai dispozitiile legale aplicabile in materie.
 7. Cum securizam datele cu caracter personal?

   Toate datele personale prelucrate sunt protejate impotriva amenintarilor, prin masuri electronice si fizice de securitate si infrastructura IT corespunzatoare dar si prin proceduri interne de management de personal si acces ce asigura descoperirea, notificarea si documentarea oricaror eventuale incalcari ale securitatii datelor cu caracter personal. In situatia putin probabila a unei incalcari a securitatii datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care descoperim o astfel de incalcare cu risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (in continuare ANSPDCP), si va vom informa cu privire la aceasta situatie.
 8. Actualizarea acestei politici de prelucrare a datelor cu caracter personal:

  1. Va recomandam sa accesati periodic aceasta sectiune intrucat in masura in care vom modifica, vom publica o noua versiune actualizata pe aceasta pagina web, care o va inlocui pe prezenta.
  2. Daca nu ati gasit raspuns intrebarilor dumneavoastra in acest document sau daca aveti orice alte nelamuriri cu privire la datele dumneavoastra personale si/sau modul in care le prelucram va rugam sa ne contactati folosind oricare din metodele de mai jos:

– adresa de e-mail: ([email protected])

– telefon: (+4 0725 548 939, număr cu tarif normal disponibil în toate rețelele naționale la apeluri de pe teritoriul României, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, cu excepția sărbătorilor legale)

– adresa de corespondenta: (Strada Iani Buzoiani nr. 14, Sector 1, București, Romania).